Apo'nun avukatları Bakanlar Komitesi’ne başvuracak

Güncelleme Tarihi:

Aponun avukatları Bakanlar Komitesi’ne başvuracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2005 15:14

Abdullah Öcalan’ın avukatları, Türkiye’nin AİHM kararının yerine getirilmesi için harekete geçirilmesi için Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne başvurmaya hazırlanıyor. Öcalan’ın Avukatı Aysel Tuğluk, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne başvuracaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

"KARAR EKSİK"

Avukat Aysel Tuğluk, AİHM tarafından verilen kararı, adil yargılama hakkının ihlal edildiği yönünden olumlu bulduklarını belirtirken, Mahkeme’yi Öcalan’ın "uluslararası komployla" kaçırılışını gözardı etmekle eleştirdi. Tuğluk, temel başvurularından birisinin haksız gözaltı ve yakalanmayı içeren madde yönündeki ihlalin tespit edilmesi olduğunu kaydederken, Büyük Daire’nin bu getirilişi hukuka uygun bulmasını çok eksik bir karar olarak gördüklerini söyledi.

"YENİDEN YARGILAMANIN ÖNÜ AÇIK"

Yasal açıdan yeniden yargılamanın önünün açık olduğunu söyleyen Tuğluk, "Anayasa’nın 90’ıncı maddesi buna izin veriyor. Çelişki olduğu zaman uluslar arası hukukun esas alınacağına dair düzenleme net" diye konuştu.

BAŞVURU YAPILIYOR

Tuğluk, Bakanlar Komitesi’nden Türkiye’nin bu kararı yerine getirmesi yönünde harekete geçirilmesini talep edeceklerini söyledi. Daha sonra da yargılamanın yapılacağı 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak Anayasa’nın 90’ıncı maddesi çerçevesinde AİHM kararı da esas alınarak yeniden yargılama sürecinin başlatılmasını isteyeceklerini söyledi. Tuğluk, Öcalan’la yapılacak görüşmenin ardından, başvuru tarihinin belirleneceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!