Apo’nun 2 avukatı kuryelikten yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Apo’nun 2 avukatı kuryelikten yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2006 14:04

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile Kandil Dağı'ndaki örgüt yöneticileri arasında kuryelik yaptıkları iddiasıyla haklarında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan avukatlar İrfan Dündar ile Mahmut Şakar’ın yargılanmasına devam edildi.

Tutuksuz yargılanan iki avukat Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılmazken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla talimatla alınan ifadeleri mahkemeye ulaştı. Avukatlar haklarındaki suçlamaları reddetti. Mahkeme, dosyadaki bazı eksik belgelerin tamamlanması, teslim olan bir PKK itirafçısının tanık olarak dinlenmesine karar verip duruşmayı erteledi.

İddianamede, 2 yıl önce güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lılar Serkan Şahin, Zübeyir Aydar’ın amcasının kızı olan Fatma Aydar, Mehmet Mihdi İpek ve Engin Sezen’in ifadesine göre, PKK Kongra- Gel Başkanı Zübeyir Aydar Kandil Dağı'ndaki kampta Öcalan'ın avukatları Mahmut Şakar ve İrfan Dündar ile görüştü. İki avukat ayrıca örgüt yöneticileri Duran Kalkan, Remzi Kartal ve Cemil Bayık ile de görüşüp Abdullah öcalan’ın talimatlarını iletti, buradan aldıkları bilgileri de Öcalan'a ulaştırdı.

Talep üzerine Bursa Başsavcılığı’nca Diyarbakır Başsavcılığı’na gönderilen yazıda ise, Avukat İrfan Dündar’ın 2000- 2004 yılları arasında Öcalan'la 32 kez görüşme yaptığı, Av. Mahmut Şakar’ın ise 2002- 2004 yılları arasında 20 kez görüşme yaptığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!