Apo Kuveyt'teymiş

Güncelleme Tarihi:

Apo Kuveytteymiş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

İtalyan özel haber ajansı ‘Velino’nun genel yayın müdürüne dayanarak, bölücü terör örgütü başının Kuveyt'te olduğunu ileri süren İl Giornale Gazetesi, dünkü sayısında, teröristle ilgili bütün sırların bugün ortaya çıkacağını iddia etti. Gazete, yine ‘Velino’ Ajansı Müdürü Lino Januzzi'ye dayanarak, ‘Yarın Öcalan olayında bütün sırlar açılacak’ başlığı ile verdiği haberde, Janizzi'nin haber kaynaklarından birinin, İtalyan gizli servisinden bir yetkili olduğunu yazdı. Januzzi, bölücü terör örgütü başının İtalyan bakanlarla birlikte getirildiğini ve hükümetin hiç olmazsa bunu itiraf etmesi gerektiğini ifade ediyor. Apo'nun Kuveyt'te olduğunu savunan Januzzi, ‘İtalyan Hükümeti Öcalan’ın nerede olduğunu bilmiyorsa, Arap ülkesinde olduğunu nasıl inkar edebiliyor' diyerek çelişkinin dikkat çekici olduğunu ifade ediyor. İl Giornale Gazetesi, Forza İtalya Partisi'nin Genel Başkanı Silvio Berlusconi ile yapılan bir konuşmaya da atıfta bulunduğu haberinde, Berlusconi'nin, ‘Sanıyorum, terörist parasını ödeyecek başka bir ülkede sığınıyor’ dediğine de yer verdi.

BULMACA OLDU

NTV'de İsmet Solak'ın sorularını yanıtlayan Başbakan Bülent Ecevit ise bölücübaşı APO'nun nerede olduğunun belli olmadığını belirterek, ‘‘Bulmaca haline geldi. Nerede olduğu belli değil’’ dedi. APO'nun artık dünyada barınacak yer bulamayacağını vurgulayan Ecevit, şunları söyledi: ‘‘Öcalan'a kapı açmanın herhangi bir devlet için utanç verici davranış olacağı gitgide anlaşılmaya başlandı. Zaten örgütte çözülme başladı. Hatta Apo kendi örgütünden umut kesmiş gibi konuşuyor. Şu ana kadar nerede olduğunun ortaya çıkmamış olması kaygı duyacak bir şey değil, orda burda saklanarak ömrünü geçireceği anlaşılıyor.’’

DÜNYA DAR GELİYOR

Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican da, terör örgütü başına, dünyanın dar gelmeye başladığını belirterek, ‘‘Bölücübaşı Abdullah Öcalan mutlaka bulunacak ve gereken yapılacaktır’’ dedi. Bilican, Ramazan Bayramı tatilini geçirdiği Uludağ'dan ayrılarak Bursa'ya geldi ve inşaatı süren Polis Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Terör örgütü başı Öcalan ile ilgili yeni gelişme olmadığını, olay ve gelişmelerin yakından izlendiğini belirten Bilican, ‘‘Devlet olarak bunun peşindeyiz. Çok büyük suçlar ve cinayetler işledi, katliamlar yaptı. Mutlaka bulunacak ve icabına bakılacak. Türk devleti bunun peşini bırakmaz, mutlaka bulunacak ve gerekeni yapılacak’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!