Apaydın gensorusu

Güncelleme Tarihi:

Apaydın gensorusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Apaydın Kampı’yla ilgili “TBMM açılır açılmaz ilgili bakan hakkında gensoru vereceklerini” söyledi.

Haberin Devamı

Kanal D ana haber bülteninde gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu’na, TBMM İnsan Hakları Komisyonu heyetinin Apaydın Kampı’nda incelemelerde bulunduğu hatırlatıldı.CHP’li üyelerin incelemeye neden katılmadığı sorulunca Kılıçdaroğlu, “Tiyatro oyununun figüranı olmamak” için kampa gitmediğini söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Apaydın Kampı’nın “askeri kamp” olduğunu söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Eğer gidip orada askeri görmüyorlarsa demek ki bir sorun var. Bu ülkenin Dışişleri Bakanı şunu söyledi; ‘O kamp dışında niye başka kamplara gitmediler de ille o kampa gitmek istiyorlar? Çünkü diğer kamplar serbest, oraya gidebilirlerdi’. Niye o kamp yasaktı? Niçin aradan belli bir süre geçtikten sonra serbest oldu? O kampta silahlı militanlar vardı, silahlı militanların fotoğrafları yabancı basında yer aldı. O kampta Özgür Suriye Ordusu’nun kaldığı kendi internet sayfasında ilan edildi, adres olarak gösterildi” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP’nin AK Parti ve MHP ile bir araya gelip gelmeyeceğine ilişkin soruyu da “Benim öyle bir düşüncem söz konusu değil. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı liderleri toplarsa elbette giderim” yanıtını verdi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması yolunda, Misakı Milli sınırlarının belirlenmesi, manda ve himayenin kabul edilmemesi gibi önemli kararların alındığı Sivas Kongresi’nin 93’üncü yıldönümü kutlamalarına TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz katıldı. ? DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!