AOL, Amazon'u satın mı alacak?

Güncelleme Tarihi:

AOL, Amazonu satın mı alacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2001 12:14

Dünyanın en büyük internet şirketi America Online'ın, Pazartesi günü 100 milyon dolarlık bir anlaşma yaptığı alışveriş sitesi Amazon.com'u satın almaya hazırlandığı iddia edildi. AOL son anlaşmayla, 100 milyon dolar karşılığında Amazon'un 6 milyon 543 bin 646 hissesini satın almıştı.

Haberin Devamı

İnternetin iki büyük ve ünlü şirketi arasında yapılan anlaşma, piyasalarda Amazon'un AOL'ye satılacağı yönünde haberlere neden oldu. Dow Jones Newswires'da yer alan habere göre, 100 milyon dolarlık anlaşma, ilerde Amazon'un yönetimini AOL'nin devralmasını öngören koşullar içeriyor.

Haber konusunda yorum yapmayan Amazon.com'un sözcüsü Patty Smith, şirketin "makul ve uygun bir sabit anlaşma" imzaladığını belirtiyor.

İki şirket arasında yapılan anlaşmaya göre AOL ve bağlı şirketleri Amazon.com'un hisselerinin yüzde 2'sini en az iki yıl kontrol altında tutabilecek. AOL, şirketin hisselerinin yüzde 5'inden daha fazlasını ele geçirecemeyecek ya da başka bir şirkete devredemeyecek. Eğer başka bir şirket Amazon.com'la hisseleri konusunda anlaşır ya da Amazon piyasada başka bir şirket arayışına girerse anlaşma bitecek.

Anlaşma gereğince AOL, Amazon.com'un e-ticaret teknolojisini, şirketin 30 milyon müşterisini hedefleyen bir sanal mağaza açmakta kullanacak. Mağaza 2002 yılının sonlarında hizmete girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!