AÖF 3 ders sınavı ne zaman yapılıyor? İşte, AÖF 3 ders sınav tarihi

Güncelleme Tarihi:

AÖF 3 ders sınavı ne zaman yapılıyor İşte, AÖF 3 ders sınav tarihi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2018 10:20

AÖF 3 ders sınavı için geri sayım başladı. Normal dönemde sınavdan aldığı başarısız notlar neticesinde dönemi tamamlamak için 3 ders sınavına ihtiyaç duyan vatandaşlar, Anadolu Üniversitesi'nin bu sınavı ne zaman yapacağını araştırmaya başladı. Peki, AÖF 3 ders sınavı ne zaman yapılacak? İşte, merakla araştırılan AÖF sınavı hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte AÖF üç ders sınavının ne zaman olacağı da merak konusu oldu. Anadolu Üniversitesi AÖF üç ders sınavına katılacak olan öğrenciler, bir yandan sınava için hazırlıklarını yaparken bir yandan da sınavın tam tarihini öğrenmek adına araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, AÖF üç ders sınavı ne zaman yapılacak?

AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN?

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrencilere bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra tanınan üç ders sınavı da 21 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Bu sınav için de giriş belgeleri sınavdan bir hafta önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi resmi sitesi üzerinden alınabilecek.

AÖF SINAV YÖNETMELİĞİ

Bir dönemde her ders için bir ara sınav ve dönem sonu sınavı gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır. Sınavlar; çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış ve eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilir. Bununla birlikte dersin özelliğine göre ara sınav; yazılı, sözlü, ödev, uygulama, proje ve benzeri ölçme-değerlendirme araçlarıyla da yapılabilir. Sadece dönem sonu sınavı yapılan proje gibi derslerde, parçalı sınav uygulanır. Parçalı sınavların birleştirilmesiyle dönem sonu sınav notu oluşturulur ve bu notun, başarı notuna katkısı %100’dür. Ara ve dönem sonu sınavlarının tarihleri ve uygulama esasları, ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir ve öğretim yılı başında akademik takvimle birlikte ilan edilir.

Haberin Devamı

En fazla üç dersten başarısız olan ve Senato tarafından belirlenen Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri üç ders sınav hakkı uygulama usul ve esaslarındaki koşulları sağlayan öğrencilere; bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra, bu derslerden bir kez sınava girme hakkı verilir.

BAKMADAN GEÇME!