Antonius ve Kleopatra'nın tarihe geçen aşkı

Güncelleme Tarihi:

Antonius ve Kleopatranın tarihe geçen aşkı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2001 12:19

Edebiyat dünyasının büyük ustası William Shakespeare'in bütün oyunları bir dizi kapsamında yayınlanıyor. Dizinin ilk kitabı da ölümsüz bir aşk öyküsünü anlatan Antonius ve Kleopatrea. Sabahattin Eyüboğlu'un çevirdiği kitapta İngiliz edebiyatı ve Shakespeare uzmanı Mina Urgan'ın da önsözü yeralıyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık 4 yüzyıldır edbsiyat dünyasının gümdeminde kalmayı başaran büyük usta William Shakespeare'in defalarca sahnelenen ve sinemaya da uyarlanan tiyatro oyunları Shekaspeare/ Bütün Oyunları adlı dizi kapsamında okura sunulacak.

Dizinin ilk kitabı olan Antonius ve Kleopatra, kitabevlerinin raflarındaki yerini aldı. Türkiye İş Bankası Yayınları tarafından hazırlanan dizinin editörlüğünü Cevza Sezgen yapıyor. Sabahattin Eyüboğlu'nun çevirisiyle okura sunulan Antonius ve Kleopatra'da Shakespeare uzmanı Mina Urgan'ın önsözü de yeralıyor.

William Shakespeare, Roma tarihinin en ünlü aşk öykülerinden birini anlatan Antonius ve Kleopatra'yı 1606 ile 1607 yılları arasında kaleme aldı. Eser, aradan fazla zaman geçmeden sanhelendi ve büyük beğeni kazandı. Tarihin en güzel aşk dramı olarak nitelendirilen Antonius ve Kleopatra, pek çok filme de esin kaynağı oldu. 

Anlattığı aşk öyküsünün yanısıra tarihi bir tragedya olarak da nitelendirilen Antonius ve Kleopatra, siyaset, savaş ve iktidarın egemen oludğu bir dünyaya ait olan Romalı general Antonius ile bütün amacı aşkını doyasıya yaşayıp, sevip sevilmek olan Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın tutkulu ilişkilerini anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!