Antalya'nın kader anketi

Güncelleme Tarihi:

Antalyanın kader anketi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

114 bin işyeri ve 5 bin konutta yapılacak trafik araştırması başladı. 8 ay sürecek çalışma, metronun da kaderini belirleyecek

ANTALYA'da her geçen gün artan trafik karmaşasına çözüm arayışlarını sürdüren Kumbul, Ulaşım Master Planı çerçevesinde 114 bin işyeri ve 5 bin konutta anket yaptırıyor. Anket için görevlendirilen çok sayıda üniversite öğrencisi çalışmalara başladı.

Giderek içinden çıkılmaz hal alan kent trafiğine uzun vadeli çözüm arayışlarına rehber olacak ankette, vatandaşlara konuyla ilgili çeşitli sorular yöneltiliyor. Kumbul, anketin kentin güzergahını gözler önüne sereceğini belirterek, ‘‘‘Hangi güzergahlarda ne gibi bir toplu taşıma aracıyla sorunu çözeceğimizi tespit edeceğiz’’ dedi.

KANGREN HALİNE GELDİ

İstanbul, İzmir gibi metropollerde kangren haline gelen trafik sorununu Antalyalıların yaşamasını istemediğini vurgulayan Kumbul, fizibilite çalışmalarından hafif metro veya raylı sisteme doğru bir eğilim çıkacağını tahmin ettiklerini belirtti. Kumbul, izleyecekleri rotayı da mayıs ayında bitecek anketin sonuçlarına göre çizeceklerini söyledi.

Neler soruluyor ?

Ev ve işyeri adresiniz Konuttaki birey sayısı Mesleğiniz, Öğrenim durumunuz Hergün nereye gidiyorsunuz, Yol güzergahınız Ulaşımda hangi araç tipini kullanıyorsunuz Hangi saatlerde şehir trafiğine çıkıyorsunuz Trafikte en yoğun gördüğünüz bölge ve saatleri vb...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!