Antalya'da sahtecilik operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Antalyada sahtecilik operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 12:19

Antalya'da, işsiz gençleri kullanarak kurdukları sahte şirketler aracılığıyla bankalardan kredi çektikleri öne sürülen 5 kişi yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mali Büro Amirliği ekipleri, maddi durumları iyi olmayan işsiz gençleri kurdukları sahte şirketlerde çalışıyormuş gibi göstererek bu kişiler üzerinden tüketici ve otomobil kredisi çektikleri belirlenen E.K, M.E, G.G, D.K, Y.D'yi yakaladı. Polis, zanlıların işsiz gençler adına çekilen kredileri şirket işlerinde kullanacaklarını vaat ederek ellerinden aldıkları ve bu kişileri de dolandırdıklarını belirledi.

Zanlıların bugüne kadar 50 bin TL kredi çektiklerini tespit eden polis, bankalardan çekilen kredi miktarının daha fazla olabileceğini bildirdi.
Öte yandan, zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda banka kredi sözleşmesi, fatura ve bilgisayara el konuldu. Polis, ayrıca zanlıların düzenledikleri naylon faturaları da komisyon karşılığında şirketlere sattığını tespit etti.

Daha önce de aynı şekilde dolandırıcılık yaptığını belirlenen zanlılar, soruşturmanın tamamlanmasının ardından, “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından Adliyeye sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!