Antalya'da polis "asfalt ağlatanların" peşinde

Güncelleme Tarihi:

Antalyada polis asfalt ağlatanların peşinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 12:52

Antalya'da modifiye ettirdikleri araçlarla trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek hareketler yapan sürücülere karşı özel ekip oluşturan Antalya Emniyet Müdürlüğü, bu kişilere yönelik denetimlerini artırdı.

Haberin Devamı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, özellikle Akdeniz Sanayi Sitesi, Eski Sanayi, Mazı Dağı ve Lara Güzeloba bölgelerinde bazı gençlerin, modifiye ettikleri araçlarla trafik ve yaya güvenliğini tehlikeye düşüren bazı hareketlerde bulunduklarına yönelik artan şikayetler üzerine harekete geçti.
Gençlerin, “Sıfır çekmek”, “Patinaj atmak” ve “Lastik yakmak” şeklinde de tanımladıkları eylemlerini yakın takibe alan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 4 noktada trafik ekibi görevlendirerek, olaylarda kullanılan araçların plakalarını tespit etti.

Bu araçların sürücülerinin internetteki sosyal paylaşım sitelerine koydukları görüntüleri de takibe alan polis, yapılan titiz çalışmalar sonucu, modifiye araçlarla yapılan hareketlerle ilgili yüzlerce fan kulüp kurulduğunu belirledi. Elde edilen görüntüler ve plaka tespitleriyle 2 ay içinde 100'e yakın araç trafikten men edildi.
Sürücülere yönelik, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngören Türk Ceza Kanunu'nun 179/2 maddesine göre, “Trafik güvenliğinin tehlikeye atarak araç kullanma” suçu kapsamında yasal işlemler yapılırken, vatandaşların da bulunduğu alanlarda modifiye araçlarla gösteri yapan sürücülere yönelik gözaltı işlemleri de başlatıldı.

Polisin internet ortamındaki görüntülerle tespit ettiği M.K. adlı sürücü de gözaltına aldı. İfadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan bu sürücü hakkında dava açılacağı bildirildi.

“ASFALT AĞLADI”

Trafik Denetleme Şube Müdürü Erol Beşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 aylık takip sonucu, çoğunluğu sanayide çalışan gençlerin kullandığı araçlara az bir masrafla yaptırılan ses ve motor gücünü artıran modifiye düzeneklerini tespit ettiklerini bildirdi.

Haklarında yasal işlem yapılanların çoğunluğunun 18-25 yaşlarındaki gençler olduğunu, bunlar arasında 16 yaşında, ehliyetsiz gençlerin de bulunduğunu bildiren Beşe, şu bilgileri verdi:
“Şehirde egzoz sesleri çok fazla olan ve gençler arasındaki yarışlarda kullanılan araçlarla ilgili takibe başladık. Bu gençler, araçları modifiye ederek, internette fan kulüpleri kuruyorlar. Plakalarından yola çıkarak sürücü ve araç sahiplerinin tespitlerini kolaylıkla yapıyoruz. Eylemlerde adli suç söz konusu. Gözaltı ve adliyeye sevk yapılabiliyor. Çocuk ve gençlere de bu tür hareketlerin örnek teşkil etmesi nedeniyle artık gözaltı işlemleri uygulanıyor.”

HOBİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Gençlerin, kendini kabul ettirme ve kimlik bulma yöntemi olarak gördükleri bu tür hareketlerin aileleri tarafından da hobi olarak algılandığına dikkati çeken Beşe, trafik güvenliği, sürücü ve yayaları tehlikeye atan gençlerle ilgili ailelere uyarılarda bulundu.

Beşe, şöyle konuştu:
“Egzoz ve motor gücü aşırı artırılan araçlarla insanların bulunduğu alanlarda bu tür gösteriler yapılıyor. Çevredeki çocuklar da meraktan yakından izliyorlar. Emniyet Müdürlüğü olarak, hassasiyetle üzerine gidiyoruz. Bu tür tehlikeli hareketler ve gençler arasındaki yarışlarda ölüm olayları da meydana gelebiliyor. Ailelerden, kendileri ve halkın can güvenliğini tehlikeye atan, ceza alınması halinde sabıka kaydına suç olarak işlemeyi de beraberinde getiren bu tür hareketlerle ilgili çocuklarını daha fazla uyarmalarını istiyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!