Antalya'da nem oranı % 97'ye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada nem  oranı % 97ye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2001 16:55

Haberin Devamı

Antalya'da  nem oranı dün gece yüzde 97'ye çıkarak son 10 yılın rekorunu kırdı. Son yılların bunaltan rekoruyla geceyi uyuyamadan geçirenler sabah erkenden plajlara koştu, sokaklar boşaldı.

Antalya'nın en işlek caddeleri sabah saatlerinde 'hayalet şehir' görüntüsüne bürünürken, Konyaaltı sahilinde şemsiye açacak yer kalmadı. Hava sıcaklığının 32 derece olduğu turizm kentinde nem oranı rekor kırdı.

Önceki hafta nemde en çok yüzde 96 seviyesine ulaşan Antalya'da bu rakam dün  gece saat 23.00 sıralarında yüzde 97 çıktı. Sabah erken saatlerde Antalyalılar ve tatilciler, sahil ve su parklarına akın ettiler. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili, Lara Plajı ve turistik tesislerin havuzları tamamen doldu. Sokaklarda kimse dolaşmadı.  Cumhuriyet Meydanı, Konyaaltı Caddesi, Kalekapısı gibi işlek noktalarına gün boyu sessizlik hakim oldu.

Yüksek nem oranının 3 gün daha süreceğini belirten meteoroloji uzmanları, ``Poyraz esmediği için meltem etkili oluyor ve denizden nem getiriyor. Türkiye şimdi Basra alçak basıncının etkisi altında bulunuyor. Yüzde 97 nem, son 10 yılın rekoru'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!