Antalya'da Hristiyan mezarlığında defin indirimi

Güncelleme Tarihi:

Antalyada Hristiyan mezarlığında defin indirimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 19:13

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar beldesindeki Hristiyan Mezarlığı'ndaki defin ücreti ve mezar bedelinde indirime gidildi.

Mahmutlar Belediye Meclisi, Başkan Vekili Mustafa Gezen başkanlığında 2011 Yılı Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda meclis gündeminde yer alan Hristiyan Mezarlığı'ndaki defin ücreti ve mezar yeri bedeli görüşüldü. Başkan Vekili Gezen, her cenaze için defin ücreti ve mezar yeri bedeli olarak alınan 15 bin liranın kamuoyunda çok bulunduğunu ve tartışma konusu yapıldığını belirterek, bütçe komisyonu raporu doğrultusunda indirim yapılmasını önerdi.
Yapılan tartışmaların ardından gerçekleştirilen oylama sonucunda her cenaze için mezar yeri bedelinin 7 bin 500, defin ücretinin de 2 bin 500 lira olmak üzere toplam 10 bin lira alınması oy çokluğuyla kararlaştırıldı.

“Yerli yabancı ayrımı olmamalı”

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu da, gazetecilere Mahmutlar Belediye Meclisi'nin aldığı kararı değerlendirdi. Alanya'da yerli-yabancı ayırımı yapılmasının yanlış uygulama olduğunu savunan Karaoğlu, Alanya Belediyesinin, Hristiyan Mezarlığı'ndan defin ve mezar yeri ücreti almadığına dikkati çekti.
Alanya'da yaşayan yabancıları, “yerli gibi” gördüklerini anlatan Karaoğlu, şöyle konuştu:
“Biz Alanya'da yaşayan yabancılara 'Yeni Alanyalılar' diyoruz. Eğer Alanya'ya yaşamaya gelen vatandaş ev aldıysa, oturma müsaadesi aldıysa, her gün bakkaldan yumurta, peynir alıyorsa, normal yerli bir vatandaş gibi muamele yapmalıyız. Mahmutlar Belediyesi, Mahmutlar halkından cenaze parası alıyorsa, Yeni Alanyalılardan da alsın. Yerli ve yabancı diye ayrım yapmak yanlış. Onların ülkesinde cenaze ücreti alınıp, alınmaması da bizi ilgilendirmiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!