Antalya'da edebiyat zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Antalyada edebiyat zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumartesi günü Antalya Falez Oteli'nde yapılan Türk Romanın Çeyrek Yüzyılı başlıklı panel, edebiyatın zirve isimlerini biraraya getirdi. Doğan Hızlan'ın yönettiği, Ferit Edgü, Fethi Naci, Semih Gümüş ve Tahsin Yücel'in konuşmacı olarak katıldığı panelin sürprizi, son romanını Falez Oteli'nde yazan Yaşar Kemal'di.

Antalyalı edebiyat severlerin büyük ilgi gösterdikleri ve salonu tıklım tıklım doldurdukları toplantıda Türk romanının sadece son 25 yılı değil, Tanzimat'tan günümüze kadar gelen serüveni de ele alındı.

Panel sırasında konuşmacıları büyük bir dikkatle dinleyen ünlü yazar Yaşar Kemal, konuşması sırasında 1970-1980 yılları arasında bir çok roman yayınlarken neden 80'den sonra daha az yazdığını soran Fethi Naci'ye de cevap verdi.

Yaşar Kemal, şu sıralarda büyük bir üçleme üzerine çalıştığını ve yakında bu kitaplarının yayınlanacağının müjdesini verdi. Yayınlanacak üçlemenin isminin Fırat Suyu Kan Ağlıyor Baksana, Karıncanın Su İçtiği ve Çıplak Deniz Çıplak Ada olacağının da kopyasını verdi.

Bu üçlemeyi tamamladıktan sonra da kafasında yıllarca kurduğu bir romanı yazmaya başlayacağını söyleyen Yaşar Kemal, bu romanda da bir akarsuyun hikayesini anlatacak.

Panel, izleycilerin sorularıyla sona erdi.

İzleyici rekoru

Doğan Hızlan’ın yönettiği Türk Romanının Çeyrek Yüzyılı başlıklı panelin konuşmacıları, Ferit Edgü, Fethi Naci, Tahsin Yücel ve Semih Gümüş’tü. Yaşar Kemal’in de katılımıyla (yanda) zenginleşen panel, artık gelenekselleşen Falez Toplantıları’nın rekor kıran toplantısı oldu. Salonda yaklaşık 750 dinleyici vardı.

Yarın akşam Falez'deee

Falez Oteli'nin karnaval otobüsünü andıran aracı yazarları akşam yemeğine götürüyor. Üzerinde panelin duyuru afişinin de yeraldığı araç adeta yapılacak toplantının çığırtkanlığını yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!