Antalya'da çökme tehlikesi: 5 bina boşaltıldı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada çökme tehlikesi: 5 bina boşaltıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2005 10:05

Antalya'da Işıklar Caddesi üzerindeki Girne Apartmanı'na ait fosseptik çukuru çöktü. Çökme sırasında 6 katlı binanın kolonları çatlayınca, Girne Apartmanı ile birlikte çevresindeki 5 binada oturanlar tahliye edildi.

Haberin Devamı

Antalya'da paniğe neden olan olay dün saat 22.45 sıralarında, Gençlik Mahallesi Işıklar Caddesi 1318 Sokak'ta yaşandı.

 

Girne Apartmanı'na ait 7 metre derinliğindeki fosseptik çukurunda çökme meydana geldi. Bina sakinlerine korku dolu anlar yaşatan olay sonrası olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, bölgeyi kontrol altına aldı.

 

Bina önüne gelen polis, 6 katlı 18 daireli apartmanda oturan sakinlerini hemen tahliye etti, bina çevresine kimseyi yaklaştırmadı. Çökme sırasında Girne Apartmanı'nın kolonlarının çatlaması dikkat çekti. Polis, fosseptik çukuruna yakın 5 apartmanı da boşalttı.

 

Haberin Devamı

Olay yerine gelen Bayındırlık ve İskan Müdürü Ali İhsan Öztürk, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Emniyet Müdürü Naciye Ekmekçibaşı, görevlilerden bilgi aldı. Yetkililer, fosseptikte geniş bir çökmenin yaşandığını söyledi.

 

Bayındırlık ve İskan Müdürü Ali İhsan Öztürk, gerekli incelemenin yapıldığını belirterek, “Gün ağardığında gerçek neden ortaya çıkacak” dedi.

 

ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, korkulacak bir durumun olmadığını, çökme sırasında yeraltında bulunan boruların patladığını söyledi.

 

Karaçay, “Tedbiren binaya su vermeyeceğiz, ayrıca bina sakinlerinin de apartmana çıkmamasını öneriyoruz” dedi.

 

Polis, güvenlik nedeniyle tehlike yaşayan binalara giriş çıkışı yasakladı.

 

Antalya'da geçen yıl da İl Özel İdare Binası, Antalya Devlet Hastanesi ile TRT ve Güllük Caddesi'ndeki 2 ayrı apartmanın bina kolonları çatlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!