Antalya'da cep telefonunu kılıfından çıkarmayın

Güncelleme Tarihi:

Antalyada cep telefonunu kılıfından çıkarmayın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Antalya gibi ısı derecesinin yüksek olduğu yerlerde cep telefonunuzu kılıfında muhafaza etmeniz gerekiyor. Çünkü aşırı sıcaktan terleyen eliniz ya da ıslanan gömleğiniz cep telefonunuzun batarya konnektöründen sıvı almasına neden oluyor. Bu arıza da garanti kapsamında onarılamıyor.

Garanti süresi içinde Ericcson marka cep telefonu arızalanan Mert Akalın, telefonunun onarılması için Denba'ya başvurdu. Denba, telefonun içine sıvı kaçtığı için arızalandığını bunun da garanti kapsamı dışında olduğunu bildirdi. Okuyucumuz, cep telefonunu yalnızca cebinde taşıdığını ve ıslanmasının söz konusu olmadığını belirttiyse de sonuç alamadı.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Denba yetkilileri, hava sıcaklığının yüksek olduğu yerlerde terlemenin fazla olduğunu bunun da zaman zaman telefonları bozabildiğini söylediler. Yetkililer, ‘‘Müşterimizin cep telefonu batarya konnektöründen su aldığı için arızalanmış. Bu da garanti kapsamı dışında kalan bir arıza. Antalya gibi sıcak yerlerde cep telefonları, elin aşırı terlemesiyle bile batarya konnektöründen sıvı alıyor. Bunun için bu yerlerde telefonun kılıfında taşınması gerekiyor. Ancak biz müşterimizin cep telefonunu onararak kendisine teslim ettik’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!