Antalya'da 3 günde 2'nci taksici cinayeti

Güncelleme Tarihi:

Antalyada 3 günde 2nci taksici cinayeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2007 11:41

ANTALYA'da 4 ay önce emekli olup taksicilik yapan 52 yaşındaki Hasan Kuru, dün gece Lara'da gaspçılar tarafından 5 kurşunla öldürüldü. Antalya'da 25 Ocak günü kaybolan taksici 60 yaşındaki Hasan Cıvelez'in cesedi de 3 gün önce domuz bağıyla bağlanmış, kafası kesilmiş ve tanınmasın diye derisi yüzülmüş halde ormanlık alanda bulunmuştu.

Metin Kasapoğlu Caddesi'ndeki ‘Metropol Taksi’ durağında çalışan, Askerlik Şubesi'nde sivil memurluktan emekli Hasan Kuru, 07 T 2679 plakalı taksisine müşteri olarak bindiği tahmin edilen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından Eski Kundu Yolu, Lara Beach’e götürüldü. 7 nolu Beach önünden geçerken, taksideki gaspçının saldırısına uğrayan Hasan Kuru, direksiyon kontrolünü kaybetti ve taksi yoldan çıkıp ormanlık alandaki kuma saplandı. Bu sırada kimliği belirsiz zanlı ya da zanlılar, kendilerine direnen ve boğuşmaya başlayan evli ve 4 çocuk babası Hasan kuru'yu 5 kurşunla öldürdü. Boğuşma sırasında yaralandığı tahmin edilen zanlı ya da zanlılar hızla ormanlık alana kaçarken, ağır yaralanan Hasan Kuru yaklaşık 10 metre sürünerek yardım istemek için yol kenarına çıktı.

KAN KAYBINDAN ÖLDÜ

Aşırı kan kaybeden taksici Hasan Kuru, burada yaşamını yitirirken, bu sırada yoldan geçen bir başka taksici, yol kenarında kuma saplanmış taksiyi görünce yardım için aracından indi. Mehmet Kuru’nun cesedini gören taksici, polisi arayarak yardım istedi.

Olay yerine gelen ekipler, uzun süren incelemelerin ardından ormana doğru kan izleri bulunduğunu belirledi. Önleyici Hizmetler ve Asayiş Şubesi'ne bağlı 50 polis, ormanlık bölgeye girerek aramalarda bulundu. Gece geç saatlere kadar süren çalışmalardan sonuç alınamadı.

MESLEKTAŞLARI TEPKİLİ

Olay yerine gelen Metropol Taksi durağında çalışan taksiciler ve Kuru’nun akrabaları, uzun süre gözyaşı döktü. Olaya isyan eden taksiciler, “Biz ekmek parası için koşturuyoruz. Hasan abi ile hafta sonu balık tutmaya gidecektik. O yaşamayı, çalışmayı çok seviyordu. Emekli olmasına rağmen taksicilik yapıyordu” dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, zanlı ya da zanlıları yakalamak için geniç çaplı çalışma başlattı.

Olay yerine, oda yöneticileri ve taksi şoförleriyle gelen Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, öldürülen Hasan Kuru’nun bir süre önce Antalya Askerlik Şubesi’ndeki sivil memurluk görevinden emekli olduğunu ve taksicilik yaptığını belirterek, cinayete kurban gitmesinin şaşkınlığını ve üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Alkan, 3 gün önce de yine bir başka meslektaşları Hasan Cıvılet’in cesedinin bulunduğunu hatırlatarak, “Daha bugün bir arkadaşımızı toprağa verdik. 3 gün arayla 2 taksicimiz öldürüldü. Şoktayız. Ne istiyorlar taksicilerden? İnsanların gözü korkuyor artık. Bu cinayetlerden sonra kalıcı tedbir almak zorundayız” diye konuştu.

KORKUNÇ İNFAZ

Antalya'da 25 Ocak günü kaybolan taksici 60 yaşındaki Hasan Cıvelez'in cesedi, 5 Şubat'ta ormanlık alanda bulundu. Domuz bağıyla bağlanan, kafası kesilen ve tanınmasın diye derisi yüzülen Cıvelez'in cesedini, yakınları kıyafetinden teşhis etti. Hasan Cıvelez'in gasp amaçlı öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran jandarma, 07 T 0939 plakalı taksiyi Yeşilkaraman mevkiinde terk edilmiş halde buldu. Bu olayın zanlılarının izine de halen ulaşılamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!