Antalya ve Alanya'daki ÇYDD şubelerinde polis araması

Güncelleme Tarihi:

Antalya ve Alanyadaki ÇYDD şubelerinde polis araması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2009 12:33

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya ve Alanya şubelerinde, bu sabah polis tarafından aramalar yapıldı. ÇYDD Antalya Şubesi avukatı Şaziye Şahin, “Bu bir çağdaş insan avıdır. Bizden adeta dernek kapısına kilit vurmamızı istiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Antalya Emniyeti Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, sabah saatlerinde Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan ÇYDD Antalya Şubesi'ne geldi. Dernek Başkanı Yurdanur Balaban'ı telefonla arayan polis, Balaban'ı önce Çallı Emniyet Müdürlüğü binasında bulunan TEM Şube Müdürlüğü'ne davet etti. Daha sonra telefonla Balaban'ı arayan polis, dernek binasına gelinmesini istedi.

Yurdanur Balaban ve beraberindeki dernek yöneticileri, saat 06.30 sıralarında ÇYDD Antalya Şubesi'nin bulunduğu binaya geldi. Derneğin avukatlarının da katılımıyla ÇYDD Antalya Şubesi'nde polis tarafından arama başlatıldı. Saat 09.30'a kadar derneğin kapısı hiç açılmazken, kapı önünde ve bina çevresinde polisler görev yaptı. Bir süre sonra derneğe görev yapan polisler ve içeride bulunan dernek üyeleri için simit getirildi.

Haberin Devamı

KÖTÜ BİR ŞAKA SANDIK

Saat 10.00 sıralarında telefonla konuşmak için dışarı çıkan ÇYDD Antalya Şubesi'nin avukatı ve dernek üyesi Şaziye Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu bir çağdaş insan avıdır” dedi. Aramalar tamamlandıktan sonra açıklama yapacaklarını kaydeden Şahin, şunları söyledi:
“Bugün, 2 yıl önce kaybettiğimiz eski başkanımız Gülen Alkan'ın ölüm yıldönümü. Biz bunun için dernek olarak bir tören hazırlamıştık ve mezarlığa gidecektik. Ancak dernek binamızda böyle bir arama yapıldığı bilgisi gelince kötü bir şaka yapılıyor sandık. 'Özellikle mi bugün seçildi' diye düşündük, ancak tüm yurt genelinde böyle bir uygulama yapıldığını öğrenince hemen dernek binasına geldik. Polislerin ellerindeki teknik imkansızlıktan dolayı bilgisayarların bilgileri kopyalanamıyor. Bu yüzden bilgisayarlarımıza, dernek faaliyetlerimizin belgelerine ve burs verdiğimiz öğrenci kayıtlarına kadar tüm belgeleri alıyorlar. Bizden adeta dernek kapısına kilit vurmamızı istiyorlar.”


ÇYDD ALANYA ŞUBESİ'NDE DE ARAMA

ÇYDD Alanya Şubesi'nde de Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri tarafından sabah saatlerinde arama başlatıldı. Sabah saatlerinde ÇYDD Başkanı Nilgün Özcan, polis tarafından evinden alınarak, Atatürk Caddesi üzerindeki Balta İşhanı'nda bulunan dernek binasına getirildi. Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da şubeye gelerek, arama çalışmalarına bir süre eşlik etti. Çalışkan, binadan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlamadı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi eski başkanı ve ÇYDD üyesi Avukat Halime Şenli, “Yapılan baskında derneğe ait defterler, belge niteliğindeki evraklar, CD’ler ve bilgisayar hard diskine tutanak düzenlenerek el konuluyor. Dernek başkanının ise gözaltına alınmayacağı bizlere söylendi” diye konuştu. İşhanının 3'üncü katında bulunan derneğe saat 08.30 sıralarında gelen polis ekipleri, üçüncü kata kimseyi almıyor.

Haberin Devamı

SEKRETERİN YEMEK TARİFİ KİTABINA EL KONULDU

ÇYDD Alanya Şubesi Kurucu üyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) eski Başkanı ve ÇYDD gönüllü avukatı Halime Şenli, ÇYDD Alanya Şubesi önünde açıklama yaptı. Sabah saatlerinde ÇYDD Şube Başkanı Nilgün Özcan'ın polis tarafından evinden alınarak dernek binasına getirildiğini kaydeden Şenli, “Önce Antalya'ya, Antalya'dan da buraya gelmişler. Sekreterin yemek tarifleri kitabına da el koydular. Bütün her şeyi yazıyorlar, tutanak yapıyorlar. Gözaltına alınan kimse yok” diye konuştu.

KÖYDEKİ KIZLARIN DOKUDUĞU İPLİKLE Mİ DARBE YAPACAĞIZ

Aramaların en az 1 saat daha devam edebileceğini belirten Şenli, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Her şeyi tek tek kayıt altına alıp numaralıyorlar. 1000'e yakın belge var. ÇYDD'nin yurdu var, ticari işletmesi var ve çocuk yuvası var, bunlar da inceleniyor. Bu bir sivil darbedir. Bu darbe çağdaş ve laik olan insanlara karşı yapılıyor. Ergenekon terör örgütü darbe falan yapmıyor. ÇYDD'nin Alanya Şubesi terör örgütü ise darbeyi neyle yapacağız. Köydeki kızların dokuduğu ipeklerle mi darbe yapacağız. Sivil darbenin bizlere yapıldığını düşünüyorum, 12 Eylül'de biz bunu yaşadık. Şimdi tekrar yaşıyoruz, evlerimiz kitaplarımız dergilerimiz arandı. O zaman CD yoktu kasetlerimiz alındı. Zülfü Livaneli kasetlerimiz alındı. Şimdi aynı şeyi yaşıyoruz. Şimdi şunu söyleyeyim arkadaşlar sıra bir gün size de gelebilir.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!