Antalya tedirgin... 5 günde 6 ceset sahile vurdu

Güncelleme Tarihi:

Antalya tedirgin... 5 günde 6 ceset sahile vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2024 07:00

Antalya’nın Manavgat, Alanya, Serik sahillerine vuran biri çocuk 5 cesedin ardından dün de Aksu sahilinde bir erkek cesedi bulundu.

Haberin Devamı

Antalyalılar üst üste sahillerine vuran cesetlerle tedirginlik yaşamaya başladı. Geçen çarşamba günü Manavgat sahilinde başı, kolu olmayan ve cinsiyeti belirlenemeyen bir ceset ile Alanya sahilinde belden yukarısa olmayan bir çocuğun cansız bedeni bulunmuştu. Cumartesi günü de yine Manavgat sahiline cinsiyeti ve kimliği belirlenemeyen iki ceset ile Serik sahiline bir kadın cesedi vurmuştu.

Dün Aksu ilçesine babasıyla birlikte balık tutmaya giden Deniz Güneş, Acısu Deresi’nin denize karıştığı yerde ceset gördü. Deniz Güneş, babası Abdülaziz Güneş’in yanına gidip durumu 112’ye bildirdi. İhbarla bölgeye giden ekipler, cesedin bir erkeğe ait olduğunu belirledi. Olay yeri inceleme ekipleri, çalışması esnasında yakınlardaki bir otelden getirilen plaj havlusuyla cesedin üzerini örttü. Cansız beden, ekiplerin incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Böylece son 5 günde Antalya sahillerinde bulunan ceset sayısı 6’ya yükseldi.

Haberin Devamı

‘SADECE KEMİKLERİ VARDI’

Abdülaziz Güneş “Oğlum görünce yanıma koşarak geldi ve ‘Orada bir ceset var’ dedi. Birlikte gidip baktık. Önce kütüğe benzettim, ceset olduğunu anlayınca hemen polise haber verdik. Biraz panik olduk. Çünkü sadece kemikleri vardı” diye konuştu.

Antalya Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise “Kıyıya vuran 6 cansız bedenden birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E.’ye ait olduğu değerlendirilmektedir. Diğer 5 cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğu belirlenmiştir. Lübnan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından 11 Aralık 2023 tarihinde yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve kaybolduğu bildirilmiştir. Son bir haftalık meteorolojik kayıtlar incelendiğinde, bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgâr ve dalga sebebiyle ilimizin kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendirilmektedir” denildi.

BABA DNA ÖRNEĞİ VERDİ

- Öte yandan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Gastronomi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Merve Şevval Elmas’a (18) 4 Ocak’tan bu yana ulaşamayan ailesi kayıp ihbarında bulunmuştu. AÜ içerisinde yer alan KYK yurdunda kalan Elmas’ın izin alıp halk otobüsüne binerek Barınaklar Bulvarı’nda indiği, Düden Şelalesi’nin deniz ile buluştuğu noktaya tek başına geldiği belirlendi. Elmas’ı aramak için Sahil Güvenlik ekipleri de denizde çalışma başlattı.

Haberin Devamı

SERİK’TEKİ CESET ŞEVVAL İHTİMALİNİ GÜNDEME GETİRDİ

Serik sahiline cumartesi günü kimliği belirsiz bir kadın cesedi vurunca aileden DNA örneği alınmasına karar verildi. Haberi alan baba Osman Elmas, İstanbul’dan Antalya Adli Tıp Kurumu’na dün sabah gelerek yetkililerle görüştü, DNA örneği verdi.

Antalya tedirgin... 5 günde 6 ceset sahile vurdu

Baba Osman Elmas

Merve Şevval Elmas’ın annesinden de İstanbul’da DNA örneği alınacağı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Osman Elmas, “Çok yoğun çalışma yaptılar ama bir ize rastlanılmamıştı. Sahile bir ceset vurduğunu, kıyafetlerinin benzediğini söylediler. DNA testi vermek için Antalya’ya geldim. Bir şekilde kızımı alıp gitmek istiyorum. Cesedin kızıma ait olduğundan emin değiliz. Boynunda ameliyat izi görünüyor gibi dediler ama vücut bütünlüğü olmadığı için kesin bilgi verilmedi. DNA testinde ortaya çıkacağını söylediler. DNA testi sonucu da 48 saatten erken çıkmaz diyorlar. Rabbim kimseye böyle bir acı yaşatmasın” dedi.

Haberin Devamı

Antalya tedirgin... 5 günde 6 ceset sahile vurdu

Şevval Elmas

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!