Antalya imar planı yine iptal

Güncelleme Tarihi:

Antalya imar planı yine iptal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kördüğüm

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Hasan Subaşı'nın başkanlığı döneminde 2.5 yıl üzerinde çalışıp nazım imar planı hazırladı. Plana karşı çıkan 8 meslek odası, 2'inci İdare Mahkemesi'nnde 'İptal' davası açtı. Mahkeme planın geçersiz olduğu kararı verince, eski plan yeniden yürürlüğe girdi. Bu kez de yeni planı hazırlayan firma kararı bozdurmak için Danıştay'a başvurdu. Danıştay 6'ncı Dairesi'nde görülen bu dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

Ve, Antalya mahkemesince iptal edilen nazım imar planını yeniden geçerli kıldı. Bu kez de Mimarlar Odası devreye girerek Danıştay'ın kararına itiraz etti. Şimdi, Antalya 2'inci İdare Mahkemesi davayı tekrar görüşecek. Mahkeme, kararında ısrar ederse dava, Danıştay Daireleri Genel Kurulu'nda ele alınacak.

Subaşı: Siyasi cephe kuruldu

Plana karşı siyasi cephe alındığını belirten dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı, ‘‘O tarihlerde Fahrettin Köken ve arkadaşlarının siyasi organizasyonu ile plana cephe açılmıştı’’ dedi. Subaşı dava açanların büyük çoğunluğunun koltuk sahibi olduğunu söyledi.

Köken: Davacı dava açabilir

İdare Mahkemesi'ne 8 meslek odası adına dava dilekçesini yazan ve şimdi Büşükşehir Belediye Başkan Vekili koltuğunda oturan avukat Fahrettin Köken, ‘‘Davacılar, Danıştay'ın kararına itiraz edebilir’’ dedi. Ancak bu sözüyle kendisinin dava açan kişi olduğunu unuttuğu belirtildi.

Davacılar şimdi davalı durumda

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Süleyman Evcilmen, şu anda Muratpaşa Belediye Başkanı. Şehir Plancıları Odası Başkanı Orhan Ermergen, Mimarlar Odası eski Başkanı Osman Aydın danışman, Bülent Özkaya ANTEPE Genel Müdürü ve başkan başdanışmanı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Koç, CHP Büyükşehir Meclis üyesi ve ANTEPE yönetiminde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!