Antalya’da teröre lanet

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da teröre lanet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 11:52

ANTALYA'da, terör örgütü PKK’nın Aktütün Karakolu saldırısında 17 askerimizi şehit etmesi nedeniyle, Türkiye Kamu Sen ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri protesto gösterisi düzenledi.

Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Selçuk Koçlar, yaptığı yazılı açıklamada, “Gün ağıt yakma günü değil” dedi.

Antalya’da Kışlahan Oteli önünde Türkiye Kamu Sen ve Atatürk Düşünce Derneği’nce dün saat akşam saatlerinde ‘teröre lanet’ gösterisi düzenlendi. Yaklaşık 150 kişilik grup şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.. Aktütün Karakolu'na yapılan hain saldırıda şehit düşen 17 askerimizin isimleri de tek tek okundu ve kalabalık, hepsi için ‘burada’ diye bağırdı.

Teröre lanet gösterisinde Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilcisi Bünyamin Seçme ve Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı Mustafa Durna, basın açıklaması yaptı Gösteride törer örgütü PKK’ya, ABD ve AB’ye tepki gösterildi, aleyhine sloganlar atıldı.

ÇÜRÜK RAPORUYLA KAÇMADILAR

Her şehit cenazesinin ardından dile getirilen, ‘terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir, onlara gereken ders verilecektir’ gibi yuvarlak laflardan bıktıklarını söyleyen Bünyamin Seçme, “Söz değil icraat istiyoruz. Ey yetkililer 30 yıldır aynı lafları söyleye söyleye inandırıcılığınızı yitirdiniz. Orada şehit olanlar sizin çocuklarınız olsa siz ne yapardınız? Onlar çürük raporu alarak askerlikten kaçmadı, yan gelip yatmadı, vatanını satmadı, şerefi ile vatani vazifelerini yaparken şehit düştüler” dedi.

ATEŞ HEPİMİZİN CAN EVİNE DÜŞTÜ

ADD Antalya Şube Başkanı Mustafa Durna ise, gencecik evlatlarımızın şehit oluşları karşısında ‘vatan sağolsun’ diyebilen ana-babalar oldukça hiçbir gücün bu vatanı bölemeyeceğini söyledi. Durna, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus devlet yapısına kastedenler emellerine ulaşamayacaklardır. Patron ABD ve AB, taşeron PKK, Talabani ve Barzani’dir. PKK’ya ve Barzani’ye askeri desteği Amerika, siyasi desteği AB vermektedir. İşgalcilerle işbirlikçilerin bağı kesilmedikçe terör olayları önlenemez. Ateş 17 eve değil hepimizin can evine düşmüştür” diye konuştu.

Teröre tepki gösterisine katılan vatandaşlar ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK, kahrolsun Amerika, kahrolsun AB’, ‘Katil ABD, katil AB’, ‘Mehmetçiğin katili Amerika’ gibi sloganlar atarak, döviz ve pankartlar açtılar. Gösteri, açıklamaların ardından olaysız sona erdi.

TABİP ODASI'NDAN AÇIKLAMA

Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Selçuk Koçlar'ın yaptığı yazılı açıklamada, “Aktütün'e düzenlenen bölücü terör saldırısı sonucu verdiğimiz 17 şehidin ardından acımız çok büyüktür, bütün milletimizin başı sağolsun” denildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Gün ağıtlar yakma ve toprağa verdiğimiz canlarımızın ardından ‘Kanları yerde kalmayacak’ türünden belki bin sefer tekrarladığımız nutukları tekrarlama günü değildir. Terör örgütünü bir avuç çapulcu diye küçümseyerek bugünlere gelinmiştir. Oysa terör siyasetin en şiddetli uç noktası olarak uygulanmaktadır. Askerlerimizi şehit eden hainler, dost ve müttefik olduğunu söyleyenlerin hakim oldukları topraklarda üslenmişlerdir. Tahkim edilmiş bir birliğe üstelik ağır silahlarla yapılan saldırının, bu topraklara hakim olan gücün, yani Amerika'nın bilgisi ve desteği dışında gerçekleşmesi olasılığı yoktur.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!