Ant içti göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Ant içti göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 00:00

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Anayasa Mahkemesi, dün olduğu gibi bugün de yarın da Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalamış, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin tam bir yansızlık içinde koruyucusu ve en büyük güvencesi olacaktır” dedi.

Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine seçilen Nuri Necipoğlu, dün devlet zirvesinin katıldığı törenle ant içerek, görevine başladı. Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu’ndaki törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ile çok sayıda davetli katıldı. Yemin töreninde Başbakan Erdoğan’ın elindeki bazı notlara bakarken sık sık gülümsemesi ve rahat tavırları dikkat çekti.

Yüksek Mahkeme’nin 119’ncu üyesi Necipoğlu, Kılıç’ın kisvesini giydirmesinin ardından yerine geçerken Gül’ün elini sıktı. Necipoğlu, Kılıç’ın uyarısı üzerine Erdoğan ve diğer protokol ile de tokalaştı.
Törenin ardından Gül, Erdoğan ve yüksek yargı mensupları, Kılıç’ın makamında yaklaşık yarım saat sohbet ettiler. Sohbet sırasında Kılıç, kısa süre önce ziyaret ettiği Kosova izlenimlerini anlattı.

Heyet tamam

ASKERİ Yargıtay kontenjanından asıl üye Necmi Özler’in, 1 Nisan 2010’da emekli olmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün asıl üyeliğe seçtiği Askeri Yargıtay Üyesi Hâkim Kıdemli Albay Necipoğlu, 1 Temmuz 1953 Makedonya doğumlu. 8 yıl süreyle üyelik yapacak olan Necipoğlu’nun da seçimiyle Yüce Divan görevini üstlenecek heyet tamamlandı. Anayasa değişikliği yürürlüğe girerse 11 asıl 4 yedek üyeli mahkeme 17 üyeli olacak. Yedek dört üye asıl üye sıfatı kazanırken, mevcut 15 üye, 65 yaşlarına kadar görevde kalacak. Yeni seçilecek artı iki üye ile boşalmalarla seçilecekler ise 12 yıl süreyle görev yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!