Anonymous’tan 5 Kasım çağrısı: Sokağa çıkın

Güncelleme Tarihi:

Anonymous’tan 5 Kasım çağrısı: Sokağa çıkın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2013 14:50

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, örgütün sembol ismi Guy Fawkes'un İngiliz parlamentosunu havaya uçurma girişiminin arından 'Dünya Sivil İtaatsizlik Günü' olarak kutlanan 5 Kasım'da herkesi sokağa çıkmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Anonymous üyelerinin maskesini taktıkları Guy Fawkes 5 Kasım 1605'te İngiliz parlamentosunu havaya uçurmakla görevlendirilmiş ancak başarılı olamamış ve idam edilmişti. Sistem karşıtı örgütler öncülüğünde “Dünya Sivil İtaatsizlik Günü” olarak kutlanan 5 Kasım günü, bu yıl da dünya üzerinde 450 noktada yürüyüşlere sahne olacak.

GUY FAWKES MASKELERİNİ ALIP SOKAĞA ÇIKTILAR / FOTO GALERİ

Anonymous da 5 Kasım vesilesiyle bir çağrı yaparak destekçilerini yolsuzluk, eşitsizlik ve otoriter rejime karşı yürümeye davet etti. Katılımcıları Guy Fawkes maskesi takacak olan gösterilerin bu yılki hashtagi ise #millionmaskmarch yani 'milyonluk maskeli yürüyüş'.

KUTLAMALARIN İLK ADRESİ FİLİPİNLER VE AVUSTRALYA
5 Kasım Dünya Sivil İtaatsizlik Günü'nü erken karşılayan ülkelerden Japonya, Filipinler ve Avustralya'da kutlamalar oldukça coşkulu geçti. Anonymous'un oldukça aktif ve popüler olduğu Filipinler ve Avustralya’da, 'kutlamalar' birçok hükümet sitesini çökertilmesi ve bugüne dair çağrı mesajlarıyla geçtiğimiz haftasonu başlamıştı

Haberin Devamı

Türkiye'nin en büyük hacker grubu Redhack de bugün saat 19.30'da Taksim, Ankara Kızılay ve İzmir Sevinç Pastanesi önünde toplanma çağrısı yaptı.

"OBAMA REHİN ALINMAYACAK"
Kutlamaya son katılacak noktalardan biri olan Washington’da ise geniş çaplı bir program gerçekleşecek. Program sırasında Başkan Obama'nın rehin alınacağı yönündeki dedikodular ise şimdiden yalanlandı. Basına açıklama yapan Anonymous, Julian Assange’a yapılan muameleyi örnek göstererek, siyasi otoriteye bir misilleme yapmayacaklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!