Annesinin ölümünü gizleyerek 8 yıl maaş aldı

Güncelleme Tarihi:

Annesinin ölümünü gizleyerek 8 yıl maaş aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 17:30

ÇORUM’da esnaflık yapan 43 yaşındaki Mehmet Atar, askerdeyken görev şehidi olan babasının maaşını alan ve 1999 yılında vefat eden annesinin ölümünü 8 yıl gizleyerek maaşı kendisi aldı. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nün farketmesi üzerine yakalanarak gözaltına alınan Atar'ın, 8 yılda 80 bin YTL maaş çektiği belirlendi.

Haberin Devamı

İİddiaya göre, Mehmet Atar'ın babası, askerliğini yaptığı sırada tatbikatta şehit oldu. Atar'ın annesi Emine Atar'a şehit maaaşı bağlandı. Anne de 1999 yılında vefat etti. Ancak Mehmet Atar, annesinin ölümünü resmi kurumlara bildirmeyerek gizledi. Defnettiği Ulu Mezarlıktaki kabrine de ismini yazdırmadı. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından, şehit olan babası nedeniyle annesine bağlanan maaşı vekaletnameyle 8 yıldır almaya devam eden Mehmet Atar, bu şekilde 80 bin YTL haksız gelir elde etti. Emekli Sandığı anne Emine Atar’ın öldüğünü belirleyince, Mehmet Atar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri maaş çekmek için bir bankanın Çorum merkez şubesine gelen Mehmet Atar’ı, annesi Emine Atar’a ait banka hesap cüzdanı ve 1999 tarihli noter vekaletnamesi ile para çekmek isterken yakaladı. Yapılan incelemede, Atar’ın bugüne kadar haksız yere bankadan 80 bin YTL maaş çektiği belirlendi. ‘Nitelikli dolandırıcılık ve kamu kurumunu zarara uğratmak’ suçlarından gözaltına alınan Mehmet Atar’ın sorgulamasının sürndüğü belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!