Annenin mesajı: Ayaktayım

Güncelleme Tarihi:

Annenin mesajı: Ayaktayım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 00:02

Diyarbakır Sur’da bir binanın çökmesi sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Enes Demir ve Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül Ankara’da toprağa verildi. Şehit annesi Meliha Demir cenazelerin geçişi sırasında “Bayrak yakışmış bakın, ne güzel olmuş. Dimdik ayaktayım. Evladım hakkını helal et” dedi. Aynı yerde şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş’ün cenazesi de Ordu’ya gönderildi.

Haberin Devamı

ŞEHİTLER için ilk tören Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlendi. Buradaki törenin ardından şehitler Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül (24), Piyade Üsteğmen Enes Demir’in (27) cenazeleri Ankara’ya, Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş’ün (32) cenazesi de memleketi Ordu’ya gönderildi. Şehitlerden Tazegül ve Demir Ankara Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törenle uğurlandı. Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Şehit Tazegül’ün babası Yener, annesi Nilüfer ve kız kardeşi Zeynep Tazegül ile şehit Demir’in babası Zekeriya, annesi Meliha ve kardeşi Ahmet Demir cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Davutoğlu tören boyunca şehit babalarının elini bırakmadı, eşi Sare Davutoğlu da gözyaşlarını tutamadı.

Annenin mesajı: Ayaktayım


GAZİLİK BERATI İSTEMEDİ

Şehit Üsteğmen Enes Demir’in bir süre önce Cizre’de bir çatışmada yüzünden yaralandığı ancak gazilik beratını kabul etmediği öğrenildi. Şehit babası Zekeriya Demir, Kocatepe Camisi’ne girdiği sırada “Sarı saçlım, sarı sakallım, yiğidim benim. Gururluyum kardeşlerim. Dimdik gitti ve girdi o binaya” derken, şehidin annesi Meliha Demir de Türk bayrağına sarılı cenazelerin geçişi sırasında “Bayrak yakışmış bakın, ne güzel olmuş. Paçavra parçası yok, bayrak var. Paçavrayla değil, dimdik bayrakla gitti. Dimdik ayaktayım. Kimse koluma bile girmedi. Evladım hakkını helal et” dedi.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ
Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül’ün cep telefonunda çıkan vasiyeti gereği, tabutunun başına bordo beresi yerleştirildi. Anne Nilüfer ve baba Yener Tazegül taziyeleri birlikte kabul etti. Tazegül’ün 12 yaşındaki kızkardeşi Zeynep, ağabeyinin bordo beresini takarak, asker selamı verdi. Şehit Tazegül’ün vasiyeti özetle şöyleydi: “Burada neden olduğumu unutmayın. Allah yolunda cihat, vatan ve Türk milletinin bütünlüğü içindir. Arkamdan ağıt yakmayın, bağıra çağıra ağlamayın. Rahat uyumam için arkamdan güzel dualar edin. Kuran-ı Kerim okuyun. Tabutumun baş kısmına bordo beremi koyun. Hepiniz haklarınızı helal edin.”

Annenin mesajı: Ayaktayım


'HAİNLERİ TEMİZLEYİN BAŞBAKANIM' 

ŞEHİTLER Enes Demir ve Doğukan Tazegül’ün cenazeleri törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi. Şehit Demir’in kardeşi Ahmet Demir cenazelerin geçişinde asker selamı verdi. Cenaze töreninin ardından bazı vatandaşlar Başbakan Davutoğlu’na “Hainleri temizleyin Başbakanım” diye seslendi.

Annenin mesajı: Ayaktayım


KAVUŞAMADILAR

DEVRE arkadaşları şehit subay Demir’in ardından, “Devremizin en iyi subayıydı, Örnek bir askerdi” diye ağladı. Şehit Enes Demir’in Hollandalı Eliana ile evlilik planları yaptığı ve birkaç ay sonra evlenmeyi düşündüğü de öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!