‘Annesinin mirasını ona verin’

Güncelleme Tarihi:

‘Annesinin mirasını ona verin’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 22:26

İstanbul Sarıyer Uskumruköy’deki evlerinde, 26 Aralık’ta annesi Belgin Hızal’ı (57) öldürmekten yargılanan Aslı Sönmezler (33) İstanbul 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

‘Bipolar affektif bozukluk’ tanısı koyulan, bu nedenle savcının ceza talep etmediği tutuklu sanık Aslı Sönmezler, duruşmada sürekli annesini kötüleyerek şöyle dedi: 

ANNESİNİ KÖTÜLEDİ

“Annem menopoza girdi. Çok sinirliydi. 5 kedimden birisi kayboldu. Sevdiğim eşyalarım hep annem yanımdayken kayboluyordu. Annem kötü bir kadındı. Bana bir kötülük yapacağını düşündüm. AIDS’li olup bana AIDS bile bulaştırabilirdi. O an aklıma gelen fikre göre davrandım. Annemi boğarak öldürdüm. Vücudumda bir rahatlama oldu.” 

RAPOR İSTENDİ

Aslı Sönmezler, duruşmanın başında annesinin tüm mirasını üzerine almak istediğini anlattı. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’ndan akli melekelerinin yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasını istedi.

‘KIZIMI ABD’DE TEDAVİ ETTİRMEK İSTİYORUM’

Haberin Devamı

DURUŞMA çıkışı açıklama yapan baba Haluk Sönmezler şunları söyledi: “Boşanırken Aslı 9 yaşındaydı. Ben ona hem annelik hem babalık yaptım. Ancak 18 yaşından sonra kendi kararlarını kendi vermeye başladı. Daha sonra ilişkimiz koptu. Boşandığım eşim kızımın şizofreni hastası olduğunu benden saklamış. Belgin’in mirasına konmak için dedesi, teyzesi ve kuzeni kızımın hapis yatmasını istiyor. Kızımı ABD’de tedavi ettirmek istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!