Annem için koşacağım

Güncelleme Tarihi:

Annem için koşacağım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 00:00

Umut Karamahmut, kanser tedavisi görürken geçtiğimiz ay hayatını kaybeden annesinin anısını yaşatmak için 7 Kasım’da 42 kilometrelik New York Maratonu’na katılacak. Karamahmut, maratonla birlikte kanser araştırmaları için bağış toplayacak.

Haberin Devamı

ANKARA’da 27 yıl çocuk gelişimi öğretmeni olarak çalışan, emekli olduktan sonra da çeşitli sivil toplum örgütlerinde eğitimler veren Cemile Beriker 2006’da rahim kanserine yakalandı. Hastalığı boyunca ümidini yitirmeyen Cemile Berker, Hollanda’ya yerleşip bir petrol şirketinde işe başlayan ODTÜ mezunu büyük oğlu Umut ve Bilkent Üniversitesi’nde mütercim tercümanlık eğitimi gören küçük oğlu Ali Can’la, hastalıktan sonra neler yapacağının hayallerini kurdu. Altı ay önce yemek yiyemediği için doktorlar damardan beslenmesini uygun gördü. Ailesiyle günde sadece birkaç dakika görüşmesine izin veriliyordu. Bu sürede oğullarına akşam yemek yemek için yerler tavsiye ediyor, bir sonraki gün de oraya gidip gitmediklerini, neler yediklerini soruyordu. Umut Karamahmut’a göre, kardeşi ve kendi yedikçe annesi yemeklerin tadını hissediyordu.

Portakal kokusunu özledim

Haberin Devamı


Kemoterapi sonuç vermeyince Cemile Beriker, “Portakal kokularını özledim” diyerek memleketi Adana’ya gitti. Bir hafta sonra Ankara’ya döndüğünde Başkent Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Hastanedeki 5’inci günü, 2 Nisan’da hayatını kaybetti.
Umut Karamahmut, annesinin savaşını sürdürmeye karar verdi. Annesi Cemile Beriker’e hastane koridorunu her gün bir kere yürümesine karşılık 20 kilometrelik bir yarışta koşmayı vaat etmiş ve bu annesinin çok hoşuna gitmişti.

Benim gözlerimle New York’u görecek

UMUT Karamahmut annesinin ölümü üzerine New York Maratonunda koşmaya ve kanser araştırmaları yapan Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezi için bağış toplamaya karar verdi. Kredi kartı limiti olan 5 bin doları, maratonda bağış olarak toplayacağı taahhüt ederek, koşuya başvurusunu yaptı. Yani kampanyası tamamen başarısız olsa dahi 5 bin dolar yardımda bulunacak. 5 bin doların üzerine çıkmayı hedefleyen Umut Karamahmut, “42 kilometreyi 3.5 saatte koşmak kulağa zor gelebilir ama annemin yaşadıklarının yanında çocuk oyunu gibi” diyor. Karamahmut, iyileşip, görmediği yerlere gitmek isteyen annesinin, kendi gözleriyle New York’u göreceğine inanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!