Anneden korkunç itham

Güncelleme Tarihi:

Anneden korkunç itham
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 11:34

Eşiyle boşanmasına karşı çıkan 23 yaşındaki oğlu Fatih Asilsoy’u adamlarına öldürttüğü gerekçesiyle Osman Asilsoy’un gözaltına alınmasının ardından çok ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.Oğlunu adamlarına öldürttüğü iddia edilen Asilsoy, gazetelere oğluyla ilgili “ölüm ilanı” verdi. Oğlunun cenazesinde annesi de 'Oğlumu babası öldürtmüş' diye feryat etti.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDEN KARELER

 

İşte gazetelerdeki ölüm ilanı:

 

Anneden korkunç itham

 

Yani eğer iddialar doğruysa Osman Asilsoy, oğlunu önce öldürttü, sonra ilanı verdi.

 

İki gün önce öldürüldü

 

İşadamı Osman Asilsoy'un 23 yaşındaki oğlu Fatih Asilsoy, iki gece önce annesiyle yaşadığı Florya'daki evlerinin otoparkında bıçaklanarak öldürüldü. İddiaya göre, bir süredir ailesinden ayrı Gümüşyaka'daki lüks villasında yaşayan Osman Asilsoy, eşinden boşanma kararı aldı ancak çocukları Bülent ve Fatih Asiltürk buna karşı çıkarak babalarını tehdit etti. Çocuklarının tehdit ve hakaretlerini içine sindiremeyen Osman Asilsoy, önceki gün gece yarısı Florya'daki eve geldi. Yanında da yeğeni İsmail Işıkoğlu ve adamları Abdullah Oruç ile Hasan Oruç vardı. Asilsoy ve adamları garajda oğlunun gelmesini bekledi. Fatih ve kardeşi Bülent, saat 02.00 sularında gelince Asilsoy ve adamları araçtan indi.

 

Haberin Devamı

Ağzını tutup, bağlayın

 

Vatan Gazetesi'nden Hayati Kılıç'ın haberine göre yeğeni ve adamlarına, ''İki kişi Fatih'in ağzını tutsun, biri de bağlasın'' dedi. Yeğeni İsmail Işıkoğlu ve adamları Abdullah Oruç ile Hasan Oruç, zor zapttettikleri Fatih Asilsoy'un koluna girdi. Fatih kendini kurtarmaya çalışınca bir anda kanlar içinde yere yığıldı. Fatih'in yere yığıldığını gören baba Osman Asilsoy, oğlunu alıp hastaneye götürdü. Ancak Fatih Asilsoy, çok geçmeden yaşamını yitirdi.

 

Haberin Devamı

'Fatihimi geri verin'

 

Babası Osman Asilsoy'un kurduğu pusuda öldürüldüğü öne sürülen 23 yaşındaki Fatih Asilsoy için dün Şenlikköy Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Asilsoy'un büyük bir fotoğrafının konulduğu tabutun başında Yasin okunup dualar edilirken, tabuta sarılıp uzun süre öpen Asilsoy'un annesi Kamile Asilsoy, ''Dostlar duydunuz mu! Fatih'imi babası ellerini kelepçeletip öldürtmüş. Oğlum beni bırakma. Seni nereye götürüyorlar'' diye ağladı.

 

Cenazeye sevgili gelince olay çıktı

 

Cenaze namazının bitmesinin hemen ardından yol kenarında bekleyen kadınlar arasında birden bağrışmalar oldu. Fatih Asilsoy'un anne tarafı Osman Asilsoy'un sevgilisi olduğunu iddia ettikleri kadının üzerine yürüyüp ''Ne yüzle buraya geliyorsun' Sen de utanma yok mu'' diyerek saldırdı. İsmi öğrenilemeyen genç kadının da onlara yanıt vermesi üzerine iki taraf arasında kavga çıktı. Polis kavgayı güçlükle yatıştırdı.

Haberin Devamı

 

Öldürmek istesem silahımla vururdum!

 

Cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan baba Osman Asilsoy, yeğeni İsmail Işıkoğlu, adamları Abdullah Oruç ve Hasan Oruç ile kapıcı Veysel Umur, Bakırköy Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı. Osman Asilsoy’un polisteki ifadesinde cinayeti kendisinin işlemediğini belirterek “Yeğenim ve adamlarıma bunun ağzını bağlayın da, konuşayım dedim. Onlar Fatih’in koluna girdikten sonra baktım oğlum kanlar içinde yere yığıldı. Kim vurdu, nasıl oldu bilmiyorum. Benim niyetim oğlumu öldürtmek ya da öldürmek değildi. Eğer öyle olsaydı bende silahım vardı, çeker vururdum. Ama öyle bir niyetim yoktu” dediği öğrenildi.

 

Haberin Devamı

Cinayet aleti kayıp

 

Gözaltına alınan Abdullah Oruç ile Hasan Oruç kardeşler ise Asilsoy’un yeğeni İsmail Işıkoğlu’nu suçladı. Her iki kardeş de, İsmail Işıkoğlu’nun elinde bıçak gördüklerini söyledi. İsmail Işıkoğlu da “Bende bıçak yoktu. Cinayeti ben işlemedim” dedi. Cinayette kullanılan bıçak ise bulunamadı. Asilsoy ve adamları, dün Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

 

Sigara kaçakçısı dini tebligatçı!

 

Osman Asilsoy, 1970’li yıllarda sıradan bir bakkal olarak adım attığı iş hayatında kısa süre içerisinde yükseldi. Trikotajdan, plastik hammadde ticareti yaptı. 1977’de sigara kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılınca yurtdışına kaçtı. Af çıkınca yeniden yurda dönen Asilsoy, 250 milyon dolara yakın kara paranın İsviçreli Magaryan kardeşler kanalıyla aklanması davasında Aru Dolakay, Varujan Kumdagezer, Adem Hüseyinoğlu, Çillo Mehmet ve kuyumcu Dikran Bahadır Altun’un da bulunduğu 12 kişiyle yargılanıp beraat etti.

 

Haberin Devamı

Lüks külliye yaptı

 

Süleymaniye’de tarihi evleri yıktırıp yerine otopark yaptı. Bu nedenle İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Asilsoy, Gümüşyaka’da ağaçlandırma yapacağını söyleyerek 49 yıllığına kiraladığı hazine arazisine kartal yuvasını andıran lüks bir külliye inşa etti. Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) adıyla vakıf kuran Asilsoy, denize nazır külliyesinde çoğunluğu genç kız ve kadınlardan oluşan müritlerine dini tebliğ yapmaya başladı.

 

Sicili kabarık

 

1999’da dönemin Gümüşyaka Belediye Başkanı Yılmaz Fadıl’ı külliyesini yıktırmak istediği iddiasıyla adamlarına dövdürdü. Daha sonra da 2001 yılında Gümüşyaka sahiline yaptırdığı vakıf binasının yanındaki araziyi vakfa katmak isteyen Asilsoy, buna izin vermeyen Gümüşyaka Belediyesini bastı ve Başkan Hüseyin Agu’nun makam odasını dağıttı. Modern sakalı, kapri pantolonları ve kısa kol tişörtleriyle ilginç bir profili çizen Asilsoy yaptığı çalışmalarla ilgili olarak, “Gayem, içki içen, kumar oynayan, yoldan çıkan, fuhuş yapan insanları Müslümanlığa döndürmek. Yoldan geçenleri çeviriyoruz, onlara İslam adaletini anlatıyoruz. Kötü yollardan korunmanın yollarını öğretiyoruz. Bu çalışmalarımız semere verdi. Yüzlerce genci okutuyoruz. Binlerce genç aramıza katılıp kötü yoldan kurtuldu” demişti.

 

Asilsoy, Kale gibi villada oturuyor

 

Osman Asilsoy, yıllar önce Gümüşyaka’da yaptırdığı külliye gibi villasıyla gündeme gelmişti. Yaklaşık 3 yıl önce bu evini satan Asilsoy’un yeni villası ise, Silivri Çanta Beldesi sahilinin en güzel noktasında. Özel plajı bulunan denize sıfır süper lüks villa 3 katlı. İlk bakışta güvenlik önlemleriyle dikkat çekiyor. Villa adeta bir kale gibi korunuyor. Yüksek duvarlarla çevrilmiş villa çeşitli noktalara yerleştirilmiş tam 14 kamera tarafından saniye saniye izleniyor. Bahçe duvarlarının üzerine yerleştirilmiş çelik tellerin yoğunluğu da hemen göze çarpıyor.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!