Anne Korkmaz: Bunu sormaya geldim

Güncelleme Tarihi:

Anne Korkmaz: Bunu sormaya geldim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 09:53

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek, hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşmasının yapılacağı Kayseri Adliyesi'nin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Elinde oğlunun fotoğrafını taşıyan anne Korkmaz "Acaba (sanıkların) çocukları babalarına 'neredesin' diye sorduklarında ne cevap veriyorlar ? Biz '19 yaşında bir çocuğa kıydık, o yüzden hapiste miyiz' diyorlar. Bunu çok merak ediyorum, sormaya geldim" dedi.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek, hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşmasının yapılacağı Kayseri Adliyesi'nin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alınan ve ilk duruşması eski Adliye binasında yapılan davanın ikinci duruşması yeni Adliye binasında gerçekleştirilecek.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan kamu davasının 2. duruşması Yeni Adliye binası zemin kat konferans salonunda yapılacak. Duruşma dolayısıyla Adliye binasına çıkan Kocasinan Bulvarı Sümer Üst Geçit'ten itibaren, Erkilet Bulvarı Kaldırım Caddesi ve Barış Manço Caddesi'nin kesiştiği ışıklı kavşak arası saat 07.00'den itibaren araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

2 KADEMELİ GÜVENLİK BÖLGESİ

Haberin Devamı

Adliye çevresi de bariyerlerle kapatılarak iki kademeli güvenlik bölgesi oluşturuldu. Davayı takip etmek için gelen gruplar, Kaldırım Caddesi'ndeki spor tesisleri önünde oluşturulan güvenlik noktasında aranarak birinci güvenlik alanına alındı. Duruşma salonuna girecek kişiler ise bu noktadan sonra ikinci bir arama noktasından geçerek Adliye binasına ulaşabiliyor. Önlemler çerçevesinde Ankara, Mersin, Aksaray gibi çeşitli illerden gelen takviye çevik kuvvet polisleri ve TOMA da Adliye çevresinde görevlendirildi.

"AĞLAMAYIN" TELKİNİ

Öte yandan, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve yakınları da adliye binasına geldi. Elinde oğlunun fotoğrafını taşıyan Emel Korkmaz ile yakınlarının üzgün olduğu gözlendi. Anne Korkmaz'a yanında bulunanlar ağlamaması yönünde telkinlerde bulundu.Anne Korkmaz adliyeye girmeden önce gazetecilere, "Acaba (sanıkların) çocukları babalarına 'neredesin' diye sorduklarında ne cevap veriyorlar ? Biz '19 yaşında bir çocuğa kıydık, o yüzden hapiste miyiz' diyorlar. Bunu çok merak ediyorum, sormaya geldim" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!