Anne katiline ömürboyu hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Anne katiline ömürboyu hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2009 11:58

İZMİR'in Balçova İlçesi'nde annesi 80 yaşındaki Güllü Koçyiğit'i, dövdükten sonra yüzüne yastık kapatıp boğarak öldürdüğü iddia edilen 48 yaşındaki G.K. hakkında, ‘yakın akrabayı kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddiaya göre daha önce de annesini 6 kez dövmekten hakkında davalar açılan işsiz G.K., bilinmeyen bir nedenden dolayı annesini dövüp, yüzünü yastıkla kapatarak, boğazını sıktı. Annesinin hareketsiz kalmasıyla zanlı, alt katta oturan kız kardeşi G.K.'yi eve çağırdı. Eve gelen sağlık ekipleri yaşlı kadının öldüğünü belirledi. Polis, evde yaptığı incelemede yastığın kanlı olduğunu, kadının kollarında ve yüzünde çok sayıda yara bulunduğunu tespit etti.

“ANNEMİ AĞBEYİM ÖLDÜRDÜ”

Cinayet Büro Amirliği Ekipleri tarafından gözaltına alınan G.K., annesinin kanepede otururken düştüğünü, kendisinin bir ara mutfağa gittiğini, salondan hırıltılar gelmesi üzerine yanına geldiğinde, annesinin sırt üstü yerde yattığını ve zor nefes aldığını gördüğünü söyledi. Bir şey takılmış olabileceği düşüncesiyle annesinin boğazını eliyle yokladığını, bir şey fark edemediğini, sonra kardeşine haber verdiğini anlattı. Kızkardeşi G.K. ise G.K'nın annesini sık sık dövdüğünü, olay günü eve gittiğinde annesinin kan revan içerisinde olduğunu, ağabeyine “Yine mi kavga ettiniz” diye sorduğunda, “Annem yere düştü” diye cevap verdiğini, ancak bunu inandırıcı bulmadığını belirtti. Annesini ağabeyinin öldürdüğünü söyleyip, şikayetçi oldu.

DAHA ÖNCE DE DÖVMÜŞ

İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopside, anne Güllü Koçyiğit'in kafa travması ve boyun basısı sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Zafer Ömer Koç, Adli Tıp Kurumu otopsi raporu, dinlenen tanıklar ve toplanan delillere göre, zanlı G.K. hakkında, ‘Yakın akrabayı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı. G.K.'nın yargılanmasına henüz başlanmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!