Anne karnından mezara

Güncelleme Tarihi:

Anne karnından mezara
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 15:45

ORDU'daki trafik kazasından yaralı olarak kurtulan ve bu sabaha karşı ölen 5 aylık hamile Çiğdem Aksu ile birlikte ölenlerin sayısı 9'a ulaştı. Ölenler için bugün Gölköy İlçesi Özlü Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. 5 aylık cenin de otopsi ile anne karnından çıkarılarak tabuta konulup, annesi ile birlikte yanyana musalla taşına yatırıldı.

Haberin Devamı

Kazadan yaralı kurtulan sürücü Kemal Aksu polis tarafından gözaltına alındı. Minibüsten kendisini atarak kurtaran Aksu ifadesinde, “Şaşırdım, fren yerine gaza bastım” dedi.

Kaza dün saat 18.30 sıralarında Gölköy İlçesi Damarlı Beldesi Sarpdere Mevkii'nde meydana geldi. Kemal Aksu yönetimindeki 52 M 5910 plakalı yolcu minibüsüyle Sarpdere de yokuş inerken aşırı hız ve dikkatsizlik ve ön koltukta 3 kişi oturması nedeniyle virajlı olan yolda hareket alanı dar olduğu için kontrolü yitirdi. Kazada kendisini minübüsten atarak kurtararan sürücü Aksu, 8 kişinin ölümüne neden oldu. Kazadan yaralı kurtulan 5 aylık hamile Çiğdem Aksu da bugün saat 04.00 sıralarında tedavi gördüğü Ordu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde kurtarılamazken ölü sayısının 9’a çıkması acıları artırdı.

Haberin Devamı

Ölen 9 kişi için bugün Gölköy İlçesi Özlü Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Bülent Çelik, Ordu Belediye Başkanı DSP'li Seyit Torun, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Nevzat Yıldız, AKP milletvekilleri ve bazı bürokratların yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Merkez Camii önünde tabutlar yan yana dizilince gözyaşları sel olup aktı. Kazada annesinin karnında ölen 5 aylık cenin de otopsi ile çıkarılarak tabuta konuldu. Anne Çiğdem Aksu’nun yanına konulan tabut içindeki cenin içinde köy sakinleri gözyaşı döktü.

Çiğdem Aksu’nun (26) yanı sıra ölen Eren Bektaş (4), Selçuk Bektaş (20), Ömer Bektaş (34), Hikmet Yalçın (26), Güllü Bektaş (34), Katibe Şahin (67), Şeker İçköprü (55) ve Havva Set (68) için Özlü Köyü Merkez Camii'nde öğle saatlerinde ayrı cenaze namazı kılındı. Cenazeler sırayla köy mezarlığında toprağa verildi,

Kazadan yaralı kurtulan ve Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan sürücü 64 yaşındaki Kemal Aksu ise tedavisi tamamlandıktan sonra polis tarafından gözaltına alındı. Kendisini minibüsten atarak kurtaran Aksu ilk ifadesinde, “Şaşırınca fren yerine gaza bastım. Kontrolü kaybedince kendimi minibüsten atarak canımı kurtardım” dedi.
Kazada yaralanan Adem Bektaş (52), Abdullah Yurttadur (3), Yaren Yurttadur (6), Nurdan Haydar (17), Hasibe Haydar, Güllü Bektaş (55), Sevgül Aksu (27) ve Hasibe Haydar’ın (42) tedavileri ve soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!