Anne Frank'ın babasının mektupları yayınlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Anne Frankın babasının mektupları yayınlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2007 12:14

İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerden saklanırken yaşadıklarını anlattığı günlüğü dünya çapında milyonlarca kişi tarafından okunan Anne Frank'ın, babasının mektupları da yayımlanacak.

Haberin Devamı

Time dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, New York'ta faaliyet gösteren YIVO Yahudi Araştırmaları Enstitüsü, Anne Frank'ın babası Otto Frank'ın Nazi işgalindeki Hollanda'da yaşayan ailesini kurtarmak için 30 Nisan-11 Aralık 1941 tarihleri arasında akrabalarına, arkadaşlarına ve yetkililere yazdığı mektupların yakında açıklanacağını bildirdi.

Otto Frank'ın ailesini Hollanda'dan çıkarma çabaları başarısız olmuştu.

Enstitü tarafından açıklanacak mektuplar arasında Frankların ABD'deki akrabaları ve bir arkadaşlarının yetkililere yazdıkları mektuplar da bulunuyor.

Mektupların daha önce New York'taki Yahudi Göçmen Yardım Derneği'nin elinde olduğu, derneğin daha sonra 1948 ile 1974 arasında arşivini düzenli olarak YIVO Enstitüsü'ne devrettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Otto Frank'ın mektuplarının gönüllü bir arşivci tarafından 1,5 yıl önce bulunduğu, ancak enstitünün mektuplarla ilgili yayın hakkı ve diğer yasal sorunları çözmek için bugüne kadar bir açıklama yapmadığı kaydedildi.

Nazilerin yakaladığı Anne Frank 15 yaşında Almanya'daki Bergen-Belsen toplama kampında 1945'de tifodan öldü.

Savaştan canlı kurtulan baba Hollanda'ya döndüğünde bulduğu kızının notlarını, Anne Frank'ın Günlüğü adıyla Hollanda'da 1947'de yayımladı. Kitap 1952'de İngilizce olarak, daha sonra da aralarında Türkçe de olmak üzere birçok dilde yayımlandı ve 25 milyondan fazla sattı.

 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!