Anne direndi... Oğlu sınavı kazandı

Güncelleme Tarihi:

Anne direndi... Oğlu sınavı kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 17:46

ANTALYA’da hakkındaki yakalama emri nedeniyle gözaltına alınınca, Korunmaya Muhtaç Çocuklardan Hizmet Alımı Sınavı’na annesinin adliye önünde kendisini yakma girişimiyle son anda katılabilen 22 yaşındaki Bahadır Kırdemir, sınavdan yeterli puanı aldı. Kırdemir, 15 kişinin alınacağı kadrolara 12’nci kişi olarak girmeyi başardı.

Haberin Devamı

2007’de aldığı cep telefonu kaçak çıkan Bahadır Kırdemir, o yıl konuyla ilgili ifade verdi, ancak kısa süre önce ek ifade için adliyeye davet edildi. Davete gitmediği için hakkında yakalama kararı çıkarılan Bahadır Kırdemir, cumartesi gecesi kimlik kontrolü sırasında gözaltına alındı.

Durumu öğrenen anne 45 yaşındaki Zuhal Kalan, Bahçeli Polis Merkezi’ne giderek, "Oğlum yetiştirme yurdu mezunu. Yarın Muratpaşa Lisesi’nde devlet memuru olabilmek için sınava girecekti. Bu hakkı elinden alınmasın, sınava girsin sonra savcılığa çıkarırsınız" ricasında bulundu, ancak savcılıktan olumlu yanıt alınamadı.

Haberin Devamı

ANNE - OĞUL BÖYLE SEVİNDİ / FOTO GALERİ

Oğlunun erken saatte savcılığa götürülerek ifadesinin ardından serbest kalacağını düşünen Zuhal Kalan, dün saat 08.30’dan itibaren adliye önünde beklemeye başladı. Bir süre sonra polis nezaretinde oğlu da gelen anne, savcının ifade almaya gelmemesi üzerine oğlunun sınava giremeyeceğini düşünerek isyan etti.

Adliyeden ayrıldıktan bir süre sonra 1 bidon benzinle geri dönen Zuhal Kalan, ifadesi alınmadığı için sınava girmesi tehlikeye düşen oğlu için kendisini yakmaya kalktı. Üzerine benzin döken Kalan, polislerin çabasına rağmen elindeki çakmağı vermeye ikna olmadı. Bir süre sonra iki polisin arasında adliyeden çıkarılan Bahadır Kırdemir, polis nezaretinde sınava gireceği Muratpaşa Lisesi’ne götürüldü. Oğlunun sınava girebileceğini öğrenen Zuhal Kalan ise gözyaşları içinde eylemini sonlandırdı. Bahadır Kırdemir, saat 10.00’da başlayan Korunmaya Muhtaç Çocuklardan Hizmet Alımı Sınavı’na polis nezaretinde yarım saat gecikmeli girdi.

DEVLET MEMURLUĞU HAKKI KAZANDI

2 polis nezaretinde sınava giren Bahadır Kırdemir, yeterli puanı alıp 12’nci olarak devlet memuru olmaya hak kazandı. 10 gün içinde kadrosunun geleceği söylenen Bahadır Kırdemir, ilk maaşıyla annesine çok özel bir hediye alacağını söyledi. Adliye önünde yaptığı eylemle oğlunun sınava girmesini sağlayan Zuhal Kalan, her şeyin bir anda olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Oğlumun gözaltına alınması ile başladı her şey. Her yere müracaat ettim, ’Yapacak bir şey yok’ dediler. Bu sınavı 18 yaşını doldurduğundan beri bekliyorum. Bahadır’ın hayatının en önemli sınavıydı. Telafisi yoktu. Belki ilerleyen yıllarda telafisi olabilirdi. Bahadır bu kadar sınava hazır olabilir miydi, bilemiyorum. O an gözüm döndü. Bu eylemi yaptım. Yaptığım örnek bir davranış değil. Onu da biliyorum. Sonuçlarına bakınca iyi yapmışım diyorum ve bu eylemi yaptığım için pişman değilim. Bugün olsa yine yaparım. Ben o eylemi yaptıktan sonra oğlumun bu sınavdan bir başarı elde etmesini beklemiyordum açıkçası. Oğlumun sınavı kanzadığını duyunca çok sevindim. Elimde ne varsa sevinçten fırlattım."

Haberin Devamı

ANNEME İLK MAAŞIMLA BİR HEDİYE ALACAĞIM

Bahadır Kırdemir ise sabaha kadar nezarette kaldığını söyleyerek, "En kötü yanı bana kelepçe takılmasıydı. Çok büyük bir suçum yok. Arkadaşlarımın yanında kelepçe takılması beni utandırdı. Beni bırakmadılar. Sınavımın gittiğini sandım. Sabaha kadar yalvardım. Herkes karakola geldi ama bir şey değişmedi. ’Bu gece beni bırakın, biraz daha çalışayım sabah sınava girip gelirim’ dedim. Çünkü 3 ay bu sınava hazırlandım. Çok yüksek puan bekliyordum. Buna da şükür. Anneme ilk maaşımla bir hediye alacağım. Bu olay olmazsa ben birinci olurdum. Bu sınava kimse benim kadar iyi çalışmadı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!