Anne: Bu hepimizi vuracak

Güncelleme Tarihi:

Anne: Bu hepimizi vuracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 23:05

SARIYER Küçükarmutlu’da 18 Ekim 2015’te evinde arama yapılan Dilek Doğan’ın vurularak öldürülmesine ilişkin özel harekât polisi Yücel M.’nin yargılanmasına dün başlandı.

Haberin Devamı

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmayı CHP’li vekiller Selina Doğan, Gamze Akkuş İlgezdi, İlhan Cihaner, Hilmi Yarayıcı, Ali Haydar Hakverdi, Barış Yarkadaş ile HDP’li vekil Hüda Kaya da izledi. Doğan’ın Ailesi’ni yaklaşık 100 avukat savundu.

Hakkında  ‘ihmali davranışla kasten adam öldürme’ suçundan 26 yıla kadar hapis istenen sanık Yüksel M. ifadesinde özetle şunları söyledi: “Dilek Doğan bana ‘Galoş giyin bu şekilde evime giremezsiniz. Pis herifler’ dedi. Ayağımızda botlar var. Galoş giymeyiz. Ağabeyi Mehmet Doğan hakaret ediyordu. Silahımın namlu ve dipçik kısmından tutarak ağabeyi göğüs ve omuz hizasından anne ve babasının yanına götürmek istedim. Beni çekiştirmeye başladılar. O arbedede silahın patladığını duymadım.”


Ağabey Mehmet Doğan ise polisin iddialarını reddetti. Anne Aysel Doğan da “Bu polis deli gibi dolaştı evde. ‘Gözüm tutmadı bunu’ dedim çocuklara. Hakaret etseydik hepimizi vururdu öyle bir ruh hali vardı. Çocuğumu bizden aldı ömür boyu yaşasın inşallah benim gibi olur” dedi. 

POLİSE TUTUKLAMA YOK
Doğan Ailesi’nin avukatlarının sanık polisin tutuklanması ve olay yerinde keşif yapılması taleplerini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 20 Nisan’a erteledi. 

BAKMADAN GEÇME!