Annan, Liberya'nın kadın liderini kutladı

Güncelleme Tarihi:

Annan, Liberyanın kadın liderini kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 07:21

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan, bir Afrika ülkesini yönetmek üzere seçilen ilk kadın olan Liberya'nın yeni devlet başkanı Ellen Johnson Sirleaf'ı, göreve başlaması nedeniyle kutladı.

Haberin Devamı

Annan yayınladığı mesajda, “Barışçı ve şeffaf bir seçim süreci geçirerek kendilerini kalıcı barış ve istikrarlı bir geleceğe doğru götürecek olan Ellen Johnson Sirleaf'a tarihi bir yetki veren Liberya halkını tebrik ediyorum" dedi.

Genel Sekreter, Sirleaf hükümetinin savaşın etkilerini hala üzerinde taşıyan bir ülkede, güvenlik sektörünü yeniden yapılandırma, ekonomiyi güçlendirme, hukukun üstünlüğünü pekiştirme, insan haklarını koruma ve devlet otoritesini sağlamlaştırarak temel hizmetleri sağlama gibi pek çok ciddi sorunla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Annan, yeni hükümetle birlikte Liberya halkının birliği sağlamak ve siyasi ya da etnik kimliklerine bakılmaksızın her kesimin katılımını garanti eden adil ve kapsayıcı bir toplum oluşturmak için eşsiz bir imkan elde etmiş olduğuna da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Mesajında, uluslararası toplumdan yeni hükümete bu çabalarında yardımcı olmasını isteyen Annan, Liberya'nın barış, istikrar, demokrasi ve hukukun üstünlüğü esaslarına dayalı daha iyi bir geleceğin temelleri üzerinde durdukça, BM'nin devamlı desteğine sahip olacağını da vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!