Annan: Karikatürler duyarsız ve incitici

Güncelleme Tarihi:

Annan: Karikatürler duyarsız ve incitici
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 11:43

BM Genel Sekreteri Annan, Danimarka Devlet Televizyonu DR1’de yayınlanan röportajda Hz. Muhammed karikatürlerini "duyarsızca ve incitici" olarak nitelendirdi. Annan, ifade özgürlüğünün diğer insanlara hakaret etme ve onların kutsal saydığı şeylere küfretme hakkı tanımadığını söyledi.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Hz. Muhammed karikatürlerini "duyarsızca ve incitici" olarak nitelendirdi. Kofi Annan, Danimarka Devlet Televizyonu DR1’de yer verilen röportajda, Jyllands Posten gazetesinde yayınlanan Hz. Muhammed karikatürlerini duyarsız ve incitici bulduğunu söyledi.

Haber.dk’ya göre, Annan ifade özgürlüğünden yana olduğunu, ancak ifade özgürlüğünün diğer insanlara hakaret etme ve onların kutsal saydığı şeylere küfretme hakkı tanımadığını belirtti.

Her din gibi İslam dininde de uç safhalarda yer alan terör eylemleri gerçekleştiren kişiler bulunabileceğini belirten Annan, karikatürlerin ise tüm İslam dinini terör yanlısı bir din gibi gösterdiğini kaydetti. Kofi Annan krizin yayılıp boyutunun büyümesinden endişe ettiğini bildirerek, konunun sükunetle tartışılması gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!