Anlaşan da oynuyor greve çıkan da

Güncelleme Tarihi:

Anlaşan da oynuyor greve çıkan da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

İşte iki ilçeden aynı manzara: İşçiler davul zurnayla halay çekiyor. Ama Zeytinburnu'ndakiler grevi, Küçükçekmece'dekiler anlaşmayı kutluyor!

BELEDİYELERDEKİ bir yandan grevler başlıyor, öte yandan toplusözleşmeler imzalanıyor.

Dün, Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası ile Zeytinburnu Belediyesi arasında anlaşma sağlanamaması nedeniyle 271 işçi greve çıktı.

Zeytinburnu Belediyesi’inde bir açıklama yapan Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm ‘‘Başkan bize, yüzde 10 zam verdi. Dört kişilik bir ailenin aylık giderinin 463 milyon lira olduğu ülkemizde, bizler 400 milyon liraya bile razı geldik ama kabul etmediler’’ diye konuştu.

İşçiler ‘‘Bu işyerinde grev vardır’’ yazılı pankartı Başkanlık binasının önündeki bayrak direklerine astı. Daha sonra davul zurna eşliğinde halay çekti.

Küçükçekmece'de anlaşma

Küçükçekmece'de ise 5 Eylül'de aynı manzara görüldü, ama nedeni tamamen farklıydı. İlçe Belediyesi DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'yla toplusözleşme imzalayınca işçiler belediyenin önünde halay çektiler.

Taraflar yüzde 20 zam ve 12 milyon lira tabanda anlaştılar. Davul zurnayla çekilen halaya Küçükçekmece Belediye Başkanı Halidun Özbatur da katıldı. Şu ana kadar İstanbul'daki 32 belediyeden 10'unda toplusözleşme imzalandı.

Aralarında Büyükşehir'in de bulunduğu bazı belediyelerdeki grev ise hükümet tarafından ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!