Ankara'yı yoğun bir diplomasi trafiği bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Ankarayı yoğun bir diplomasi trafiği bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 13:24

Ankara, peş peşe gelen yabancı konuklarla önümüzdeki günlerde yoğun bir diplomasi trafiğine sahne olacak.

Bahreyn Başbakanı Halife Bin Salman El Halife 14-17 Şubat, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier yarın, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Alikbek Cekşenkulov 14-15 Şubat, Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Cyril Svoboda 16-19 Şubat ve Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Sabah el Salim el Sabah 21-22 Şubat'ta Türkiye'de temaslarda bulunacak.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier yarın kısa bir ziyaret çerçevesinde Ankara'da olacak. Bölge ziyareti dönüşünde Türkiye'ye uğrayacak olan Steinmeir'e, karikatür krizine ilişkin Türkiye'nin görüşleri aktarılacak.

LİBYA HEYETİ DE GELİYOR

Libya Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Halk Komitesi Müsteşarı Said Rashwan başkanlığındaki Libya heyeti de siyasi istişarelerde bulunmak üzere Türkiye'yi ziyaret ediyor.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Üzümcü başkanlığındaki Türk heyeti ile konuk Libya heyeti arasında yapılacak istişarelerde, iki ülke ilişkilerinin mevcut durumu gözden geçirilerek, çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak.

Ziyaret sırasında konuk Libya heyeti, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül tarafından kabul edilerek, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ali Tuygan ve Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar'la görüşmelerde bulunacak.

HOLLANDA HEYETİ DE ANKARA'DA

Türkiye ve Hollanda dışişleri bakanlıkları arasındaki siyasi istişare toplantısı da yarın Ankara'da yapılacak.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hollanda Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Phillip De Heer ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ali Tuygan'ın başkanlığındaki heyetlerarası görüşmelerde, iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!