Ankara'ya bahar müzikle geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ankaraya bahar müzikle geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2002 13:14

Bu yıl 19'ncu kez düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali başladı.Yenilenen Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda yapılacak olan festivalin açılış konserini, Bilkent Senfoni Orkestrası verecek. Sevda Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen festival 30 Mayıs'a kadar sürüyor.

Haberin Devamı

AÇILIŞ KONSERİNDE FESTİVAL UVERTÜRÜ

Dünyanın dört bir yanından, klasikten moderne, müziğin temsilcilerini Ankara'da ağırlayacak olan festivalin açılışını, Yoel Levi yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası yapacak. Solist, piyanist Gülsin Onay. Konser programı, Şostakoviç'in Festival Uvertürü ve 5. Senfoni'si ile Çaykovski'nin piyano konçertosundan oluşuyor.
6 Mayıs- 7 Mayıs

BUDAPEŞTE ÇİGAN SENFONİ ORKESTRASI

Macaristan'ın ünlü Çigan solisti Sandor Jaroka'nın anısına kurulan Budapeşte Çigan Senfoni Orkestrası, festivalin konuklarından. Orkestranın en önemli özelliği, elemanlarının notalara bağlı kalmadan, yüreklerinde hissettikleri tınılarla önde gelen Macar bestecilerin eserlerini seslendirmesi. Liszt, Brahms ve Strauss da orkestranın repertuarında eserleri bulunan besteciler.
8 Mayıs- 9 Mayıs

Haberin Devamı

MELISSA THODOS DANS TOPLULUĞU

Amerikan çağdaş dans sanatının öncülerinden Melissa Thodos ve grubu Başkentli sanatseverlere süprizlerle dolu bir gösteri sunacak. Grubun kurucusu olan Thodos, 20 yıldır jimnastikçi, dansçı ve eserleri dünya çapında sahnelenen bir koreograf. Grup, günlük yaşamın birer parçası olan eşya ve aksesuarları da kullanarak dans sanatına farklı bir boyut getiriyor.
10 Mayıs

SURVIVOR

Rock tarihinin klasiklerinden "Eye of the Tiger" adlı parçayı bilmeyen müziksever yok denecek kadar azdır herhalde. Oscar ödüllü Rocky filmiyle özdeşleşen bu parçayı yaratan Survivor, Başkentli müzikseverlerin konuğu. Grup solist Jimi Jamison, gitarist Frankie Sullivan, geri vokalde Chris Grove ve bas gitarda Billy Ozzello'dan oluşan kadrosuyla Ankaraya geliyor.
11 Mayıs

ORFEON ODA KOROSU

Koral müziğin önemli temsilcilerinden Elnara Kerimova yönetimindeki koro, festival için özel olarak hazırladığı "Dünya Folkloründen Caza" adlı konserle festivalde. Koro, 16 ülkenin halk şarkılarından seçmeler ile başlayacağı konserini caz klasikleri ve popüler eserlerle bitirecek.
12 Mayıs

NUOVA COMPAGNIO DI CANTO POPULARE

Türkçe karşılığıyla Yeni Popüler Müzik Topluluğu, "Buğdayın Sesi" adlı müzikal gösteriyi sunacak festival seyircisine. Güney İtalya'nın yerel ezgilerinin temel alındığı eser, Akdeniz'in bu sıcak ülkesinin tarihini sahneye taşıyor.
13 Mayıs

4 -MALITY

Haberin Devamı

Festivalin en ilginç topluluklarından biri.. Her biri farklı orkestralarda da çalan dört İngliiz müzisyenden oluşan 4- Mality, farklı kültürlere ait her şekil ve büyüklükteki vurmalı çalgıları kullanıyor. Japonya'dan Karayipler'e ve Afrika'ya kadar çok farklı coğrafyaların müzikal serüvenlerini sahneye taşıyor.
14 Mayıs

WIENER SALONIKER

Başta Viyana Senfoni Orkestrası olmak üzere Avusturya'nın en ünlü orkestralarına üye 11 sanatçıdan oluşuyor bu oda müziği topluluğu. Repertuarında Puccini'den Lehar'a Strauss'tan Fucik'e kadar çok sayıda bestecinin eseri yeralıyor.
15 Mayıs

ULUSAL SOFYA BALESİ

Rus bale ekolünün en önemli temlsilcilerindenbiri olan Ulusal Sofya Balesi, festivalde sahneleyeceği 4 Gece adlı eserde bir kadının yaşamının dört farklı evresini anlatıyor.
16 Mayıs- 17 Mayıs

TRIO BETICO

Haberin Devamı

İspanya, Fransa ve Kanada'dan gelen müzisyenlerden oluşan ilginç bir topluluk. Kemanda David Martinet, viyolonselde Eduardo Soto ve piyanoda Eva Angulo'nun liderliğinde kurulan topluluk festivalde İspanyol rüzgarı estirecek.
18 Mayıs

KAMİL ERDEM BAS RESİTALi

Sanatçıya, "Bir Bas Masalı" adlı albümünden parçalar seslendireceği bu resitalinde davul ve vurmalı çalgılarda Erhan Seçkin eşlik ediyor.
19 Mayıs

STEFFEN SCHLEIERMACHER

Alman piyanist; Satie, Cowel, Antheil ve Ornstei'ın eserlerinden oluşan bir repertuar seslendirecek festival seyircisi için.
20 Mayıs

MODERN DANS TOPLULUĞU

Kuruluşunun 10'ncu yılını kutlayan topluluk, Alman koreograf  Jan Push'un Modern Dans Topluluğu için yarattığı özgün koreografinin dünya promiyerini festivalde gerçekleştirecek. Royal Ballet'in dansçıları Michael Hunn ve William Trevit da gösteriye renk katacak.
21 Mayıs

CAN ATİLLA

Haberin Devamı

Klasik müzik eğitimi aldıktan sonra sezlerin sınırsız bir yolculuk yaptığı new age akımına gönül veren bir sanatçı Can Atilla. Sanatçının, yeni albümü Motions'ın promiyeri niteliğini taşıyan festival konserinde senfonik elektronik müzik konsepti içinde görsel ve işitsel bir şölen sunacak müzikseverlere.
22 Mayıs

ORHAN AHISKAL & NEW DIMENSION ENSEMBLE

Festivalde Türk - Amerikan işbirliği... Kemancı Ahıskal ile araba freni kampanasından musluk borusuna her şeyi enstrüman olarak kullanan bir topluluğun birlikte çalması müzikseverler için farklı bir keşif olacak gibi görünüyor. 
23 Mayıs

PRAG ODA ORKESTRASI

Neredeyse 50 yıldır şefsiz çalan Prag Oda Orkestrası dünya klasik müzik platformunun önemli topluluklarından biri. Başkentli müikseverler için  hazırladığı özel repertuarı ile festivalde.
24 Mayıs- 25 Mayıs

Haberin Devamı

KAZAK ODA ORKESTRASI

Kazakistan'ın modern müzik yaşamının önemli unsurlarından biri olan Kazak Oda Orkestrası 12 müzisyenden kurulu. Kemancı Gaukhar Murzabekova yönetimindeki orkestranın repertuarında Kazak ve Rus bestecilerin eserleri yeralıyor.
27 Mayıs

JANIA AUBAKIROVA

Genç kuşağın dikkat çeken piyanistlerinden biri olan Aubakırova ilk kez Türkiyeli müzikseverlerle tanışacak.
28 Mayıs

AUDIO FACT

Müzikte farklı arayışlar peşinde olan bu topluluğun kurucusu Mehmet Ali Sanlıkol. Türk müziğinin makamlarına göre akort ettiği klavyesi ve Onur Türkmen'in, üzerine tanbur perdeleri eklenmiş gitarıyla müzikteki keşiflerini sürdürüyor Audio Fact.  Bu ikiliye trompetçi Tiger Okoshi, klarinet ve kaba zurnalarda  Tamer Ötken ile vurmalı çalgılarda Erdinç Kadıoğlu eşlik ediyor.
28 Mayıs

KUDÜS SENFONİ ORKESTRASI

Lawrence Foster yönetimindeki Kudüs Senfoni Orkestrası'nın piyanist Güher ve Süher Pekinel'e eşlik edeceği iki konser ile festival sona eriyor.
29 Mayıs- 30 Mayıs

Ayrıntılı bilgi için:
www.ankarafestival.com/

BİLET SATIŞ NOKTALARI

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Bilet Satış ve Halkla İlişkişler Merkezi
Tunalı Hilmi cad. 114 /26  Kat:1
Tel:  427 08 55- 468 07 44
Her gün 10:00 - 18:30 arası

Milli Piyango İdaresi Gişesi
GMK Bulvarı No: 4
Tel: 417 91 30
Pazar hariç her gün 09:00 - 17:00 arası

Bilkent Üniversitesi MSF Bilkent Konser Salonu Gişesi
Tel: 266 43 82  - 290 17 75
Pazar hariç her gün 09:00 - 12:00, 13:00-17:00 arası

MEB Şura Salonu Bilet Satış Gişesi
Pazar hariç her gün 09:00 - 17:00 arası

 (Hürriyetim/ Kültür- Sanat)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!