Ankara'nın ilk sanat dükkanı

Güncelleme Tarihi:

Ankaranın ilk sanat dükkanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2006 00:00

Ankara'da farklı mesleklerden üç çocukluk arkadaşının açtığı "Sanat Dükkanı" ünlü sanatçıların eserleriyle özel tasarım giysileri bir arada sunuyor.

Abitus adı altında toplanan Döne Otyam, Nüket Koloğlu ve Yasemin Apaydın, Mayıs ayında Ankara Garı'nda gerçekleştirdikleri güncel sanat etkinliğini, Nenehatun Caddesi'nde açtıkları "Sanat Dükkanı"nda farklı bir içerikle sürdürüyorlar.

TEK ADET DİKİLEN GİYSİLER

Üç arkadaş, aralarında Kezban Arca Batıbeki, Arzu Başaran, Mithat Şen, Ahmet Müderrisoğlu, İsmet Doğan'ın da bulunduğu ünlü sanatçıların eserlerini yeni mekanlarında Ankaralı sanatseverlerin izlenimine açtılar. Otyam Koloğlu ve Yasemin Apaydın, "Sanat Dükkanı"nda eserlerin yanı sıra kendi tasarımları olan ve özel terzide tek adet dikilen "Abitus" marka giysilerin de satışını gerçekleştiriyorlar. "Sanat Dükkanı"nında imza günleri, dinleti ve seminerler ile söyleşilerin de düzenlenmesini planlıyorlar.

ÇAĞDAŞ SANAT ETKİNLİĞİ

Döne Otyam, "Sanat Dükkanı"nın, önemli bir boşluğu dolduracağını ve daha çok İstanbul'da görmeye alışılan çağdaş sanatçıların eserlerini başkente taşıyacağını söyledi. Otyam, sokaktaki insanı sanatla buluşturmaktan keyif aldıklarını vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!