Ankara'nın buzu kırıkları artırdı

Güncelleme Tarihi:

Ankaranın buzu kırıkları artırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2002 02:20

Başkentte, temizlenemeyen sokak ve kaldırımlar ‘‘buz tuzağına’’ döndü. Ankara'da MHP Aydın Milletvekili Bekir Ongun'dan sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu da buzda kayıp düşerek, el bileğini incitti.

Sibirya'yı aratmayan soğuk hava koşulları etkisini sürdürmeye devam ediyor. Günlerdir yerden kalkmayan, cadde, sokak ve kaldırımdaki buz birçok insanın düşerek sakatlamasına neden oldu. Bunlardan biri de Orgeneral Kıvrıkoğlu oldu. Kıvrıkoğlu, önceki gün buzda kayınca ani bir refleksle elleriyle kendini dengeledi. Bu hareketiyle olası bir kırığı ya riski önleyen Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun el bileği incindi.

Kıvrıkoğlu, Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nde tedavi edildi. Kıvrıkoğlu'nun bileği bandaja alındı.

Geçtiğimiz cuma günü Karanfil Sokak'taki MHP Genel Merkezi'ne giderken buzda kayıp düşerek sol el bileği kırılan Ongun, belediyeleri kaldırımları da tuzlamaya ve buzları temizlemeye çağırdı.

GÖREVE ÇAĞRI

Meclis çalışmalarını kolundaki askı ile sürdüren Ongun, özürlü olmanın ne demek olduğunu şimdi çok daha iyi anladığını bildirdi.

Ankara Tıp Fakültesi İbni Sina Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Mehmet Demirtaş, buzda kayma yüzünden servislerini başvuruların 3 kat arttığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!