Ankara'nın başkent oluşunun 82'nci yıldönümü

Güncelleme Tarihi:

Ankaranın başkent oluşunun 82nci yıldönümü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2005 15:04

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türkiye Cumhuriyeti'nin simgesi olan Ankara'nın, cumhuriyetin kazanım ve başarılarının da önemli bir nişanesi olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Mumcu, Ankara'nın başkent oluşunun 82. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Erkan Mumcu, tarihteki en haklı ve en onurlu milli mücadele olan Kurtuluş Savaşı'nda, Anadolu'nun bağrından yükselen milli mücadele sesinin merkezi olan Ankara'nın başkent olmasının, saltanatın kaldırılmasından sonra yapılan ikinci büyük siyasi devrim olduğunu kaydetti.

Anadolu'nun bağrında unutulmuş Ankara'nın, başkent olarak seçilmesinin tesadüfi olmadığını ifade eden Mumcu, “Ankara, Türk milletinin bağımsızlığa uzanan eli, TBMM'nin beşiği, küllerinden dirilmiş yüce Türk milletinin, yıkılmış bir imparatorluktan, bağımsız ve laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne uzanan yolunun en önemli durağıdır” dedi.
Ankara'nın bir şehir olarak gösterdiği gelişmenin, aynı zamanda, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çağdaş uygarlık yolunda ilerlemesiyle paralel bir durum oluşturduğunu belirten Mumcu, 82 yıl öncesinin köy-kentinin, bugün dünyanın modern, gelişmiş, sayılı başkentleri arasında olduğunu kaydetti.

Mumcu, “Türkiye Cumhuriyeti'nin simgesi olan Ankara, cumhuriyetin kazanım ve başarılarının da önemli bir nişanesidir. Başkentimize, cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza ve egemenliğimize sahip çıktığımız gibi sahip çıkmak, korumak ve geliştirmek, hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!