Ankara'daki esnaf eylemine soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Ankaradaki esnaf eylemine soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2001 00:00


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tandoğan Meydanı'nda dün yapılan esnaf eylemiyle ilgili olarak, ''2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek, kamu malına zarar vermek, polise cebir ve şiddet yoluyla mukavemet göstermek'' suçlarından soruşturma açtı. Soruşturma kapsamında, 128 kişi gözaltına alındı.

Yaralılar iyileşiyor
Başkent'teki esnaf yürüyüşü sırasında çıkan olaylarda yaralanarak Numune Hastanesi'ne kaldırılan ve durumlarının ağır olduğu bildirilen 2 göstericinin 1 hafta daha hastanede gözetim altında tutulacakları bildirildi. Dün ameliyat edilen polis memurunun sağlık durumunun ise iyiye gittiği öğrenildi.

Göstericilerden, Memduh Tulga ile Hilmi Artaruç'un sağlık durumlarının iyiye gittiği ve şu anda bir ameliyatın söz konusu olmadığı kaydedildi.

Olaylarda atılan taşlarla yaralanan ve Numune Hastanesi'ne kaldırılan Kanal D muhabiri Metin Kayıhan ile Kanal D kameramanı Adem Gümüş'ün ise bugün taburcu edilecekleri bildirildi.

POLİSİN AMELİYATI BAŞARILI

Gazi Hastanesi'nde dün ameliyat edilen polis memuru Mehmet Adıgüzel'in sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Taşla alın kısmında çökme oluşan Adıgüzel'in, Beyin Cerrahi Servisi'nde ameliyat edildiği belirtildi. Adıgüzel'in şuurunun açık olduğu ve Beyin Cerrahi Servisi Yoğun Bakım'da gözetim altında tutulduğu kaydedildi. (Ankara/aa)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!