Ankara'da ücretli otopark uygulaması değişti

Güncelleme Tarihi:

Ankarada ücretli otopark uygulaması değişti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 21:57

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, cadde, sokak ve bulvarlarda ikamet edenlerin, açık otoparklara 20.00-08.00 saatlerinde ücret ödememesini kararlaştırdı

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında yapılan belediye meclisi toplantısında, gündeme alınan 58 madde görüşüldü.
Toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan cadde, sokak ve bulvarlardaki açık otoparklara ilişkin Çankaya Belediyesinin Ankara 1. İdare Mahkemesinde açtığı davanın sonucunda, belediye meclisinin 14 Ağustos 2009 tarih ve 1837 sayılı kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verildiği belirtildi. Bu nedenle yeniden düzenleme yapılması gerektiğine değinilerek, ilgili belediye meclis kararının iptal edilmesi meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Oy çokluğuyla kabul edilen maddeye göre, cadde, bulvar ve sokaklarda yol boyu otopark olarak kullanılacak tüm yerler araç başı için günlük 0,65 kuruş üzerinden kiralanacak, belediye meclisinin daha önce kapalı otoparklar ile rekreasyon alanları için aldığı otopark ücretleriyle ilgili kararlar aynen geçerli olacak.

Haberin Devamı


Bunun yanı sıra mahkeme kararı gereği, bundan sonra cadde, bulvar ve sokaklarda araç park yeri olarak kullanılacak alanlar için gerekli ve yeterli araştırma yapılacak, uygulama projeleri hayata geçirilecek.


İlgili madde uyarınca, cadde, sokak ve bulvarlarda ikamet eden kat malikleri, ilgili muhtarlıklardan veya nüfus müdürlüklerinden alacakları belgeyle bölgede oturduklarını ibraz etmeleri durumunda, 20.00-08.00 saatlerinde otopark ücreti ödemeyecek. Bu saatler dışında ise otoparklar ücrete tabi olacak ve bütün yol boyu park yerlerinde 15 dakikalık duraklamalardan ücret alınmayacak.


Konuya ilişkin CHP Grubu adına konuşan Fazıl Güleken, yargı kararına rağmen, bir anlamda yargı kararının arkasından dolanmak için yeni bir meclis kararı alınmasını hukuki olarak doğru bulmadıklarını belirterek, bu durumun yanlış olduğunu savundu.


Fazıl Güleken'in eleştirisine yanıt veren Melih Gökçek ise mahkemenin istediği değişiklikleri yaptıklarını söyledi. Vatandaşların 20.00-08.00 saatlerinde ücretsiz olarak araçlarını park edebileceklerini, ayrıca 15 dakikalık parklardan ücret alınmayacağını, otopark olarak yol kenarında tespit edilen yerlerin mutlaka projelendirilerek UKOME'den karar alınacağına değinen Gökçek, şunları kaydetti:“Yani mahkemenin istediği bütün şartlar yeni kararlarla yerine getiriliyor. Mahkemenin itiraz ettiği konuların tamamı istisnasız yerine getirilmiş olacak. Bu nedenle eskinin devamı ya da mahkeme kararının arkasından dolanılması gibi bir durum söz konusu değil. Mahkemenin istediği gibi yapıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!