Ankara'da ÅŸifre eylemi

Güncelleme Tarihi:

Ankarada ÅŸifre eylemi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 29, 2011 18:16

Ankara'da bir grup lise öğrencisi Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığında şifreleme yapıldığı gerekçesiyle eylem yapıp, sınavda Türkiye birincisi olan öğrencinin gittiği Maltepe Dersanesi'nin kapısına 'YGS kopya çekme birincisi' madalyası astı.

Haberin Devamı

Türkiye Gençlik BirliÄŸi (TGB) üyesi bir grup öğrenci, ÅŸifreleme ile kopya çekildiÄŸi iddiasıyla tartışma konusu olan YGS'de, bu ÅŸifreleri elde ettiÄŸi öne sürülen Maltepe Dershanesi'ne giden bir öğrencinin Türkiye birincisi olmasını protesto etti.   Â

Grup üyeleri, dershanenin Kızılay'daki şubesine "YGS'de kopya çekme birincisi" madalyası bıraktı.

Kızılay Sakarya Meydanı'nda toplanan TGB üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, 'Şifreci Ali Demir istfa', 'İmamın ordusu olmayacağız' ve 'İmamın ordusu gelecek hırsızı' sloganları atarak 'ilk 40 binde 10 bin cemaatçi' pankartı açtı.

Burada grup adına yapılan açıklamada, bir oldu bittiye getirilerek öğrencilerin sınav sonuçlarını kabullenmelerini istienildiği belirtilerek, "Öğrencilere 'Kopya çekildi, ama kaderinize razı olun' diyorlar.

Haberin Devamı

Bu durumu kabullenmiyoruz. Öğrenciler olarak kopya olayının peşini bırakmayacağız" denildi. Öğrenciler açıklamanın ardından, sınavda şifreleri elde etmekle suçladıkları ve Türkiye birincisi öğrencinin gittiği Maltepe Dershanesi'nin Sakarya Caddesi'ndeki binasının kapısına 'YGS'de kopya çekme birincisi' madalyasını bıraktı.

Öğrencilerin üzerinde Fethullah Gülen'in resmi olan 'İlk 40 binde 10 bin cemaatçi' yazılı dövizi bırakmak istemesine ise polis izin vermedi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto gösterisi olaysız sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!