Ankara'da sıcak saatler

Güncelleme Tarihi:

Ankarada sıcak saatler
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 14, 2008 12:11

Ankara-Washington hattında hareket bitmiyor. ABD'nin terörle mücadeleki patronu Frank Urbancic ve ABD Genelkurmay 2. Başkanı James Cartwright'ın son iki gündeki ziyaretlerinden sonra, şimdi de ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey Ankara'ya geliyor. Mukasey, bugün öğleden sonra Ankara'da olacak.

Haberin Devamı

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in davetlisi olarak Türkiye'de sadece 24 saat kalacak olan Mukasey'in gündeminde de PKK terörüyle mücadele yer alacak. Irak ve Türkiye'nin yanısıra, Katar'ı da kapsayan bu tur, Kasım ayında ABD Adalet Bakanlığı'na getirilen Mukasey'in ilk yurtdışı gezisi olması açısından da önem taşıyor.

Mukasey'in BaÅŸbakan ErdoÄŸan tarafından kabul edilmesi, ayrıca DışiÅŸleri yetkilileri ile de bir araya gelmesi bekleniyor.Â

IRAK'TAN GELÄ°YOR

ABD Adalet Bakanı Türkiye'den önce Irak'ı ziyaret etti ve orada üst düzey yetkililerle bir araya geldi. Irak'ın adalet
sisteminin inÅŸasının ana konu olduÄŸu BaÄŸdat görüşmelerinde, bu ülkedeki "teröristler" da ele alındı.    Â

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklar, bu çerçevede Irak'ta bulunan ancak Türkiye ile Irak arasındaki yasal boÅŸluklar nedeniyle yakalanıp, iade edilmeyen PKK'lıların durumunun da gündeme geldiÄŸini kaydediyorlar. Yetkililer, Mukasey'in Irak'tan sonra Ankara'ya gelmesinin de, Kuzey Irak'taki PKK'lıların iadesi ya da Irak'ta cezalandırılmaları konusunda "yeni açılımlar getirebileceÄŸine" dikkat çekiyorlar. Irak'tan sonra Katar'a geçen ABD Adalet Bakanı, bugün akÅŸam saatlerinde Ankara'da olacak.     Â

EL KADI MUAMMASI

Mukasey'in Ankara'daki tek gündeminin PKK olmayacağı, Amerikalı yetkilinin global teröre karşı Ankara ve Washington'un birlikte alabilecekleri ortak yasal önlemleri de gündeme getireceği kaydediliyor. Bu çerçevede, özellikle El Kaide bağlantılı kişilerin Türkiye'deki malvarlıkları konusunun da görüşülmesi bekleniyor.

Birleşmiş Milletler, El Kaide bağlantısı nedeniyle Suudi Arabistan vatandaşı El Kadı'nın malvarlığına el konulması konusunda bir karar almış, başlangıçta Türkiye'nin de uyguladığı bu karar, daha sonra kaldırılmıştı. Başbakan Erdoğan da yaptığı açıklamalarda El Kadı'nın ", güvenilir bir kişi olduğu yönünde ifadeler kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!