Ankara'da şehit acısı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada şehit acısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 07:54

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Astsubay Mümtaz Çağlar'ın ailesinin yaşadığı Ankara'daki evde üzüntü var.

Haberin Devamı

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin sınır kesimindeki Dağlıca Taburu’ndan kalkan Sikorsky tipi askeri helikopterin iniş sırasında teknik arıza nedeniyle düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden, 22 yaşındaki Astsubay Çavuş Mümtaz Çağlar’ın Ankara’daki baba evine ateş düştü. Helikopter teknisyeni şehit Astsubay Çavuş Çağlar’ın ilk görev yeri olan Van’da birinci haftasında şehit olduğu öğrenildi.

GÖREV ARKADAŞLARI ŞEHİT MÜMTAZ ÇAĞLAR'IN AİLESİNİ YALNIZ BIRAKMADI / FOTO GALERİ

Dün saat 16.55’te Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nden 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte kalkan Jandarma Genel Komutanlığı’na ait S-70 Sikorsky tipi helikopterin Dağlıca’nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe’ye inişe geçtiği sırada güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan 5 askerden Astsubay Çavuş Mümtaz Çağlar’ın Ankara’nın Keçiören İlçesi Kuşçağız Mahallesi 362. Sokak’taki evinde yas var. Eve gelen askeri yetkililer, şehidin ailesine acı haberi verdi. Bir firmada evlere damacana su taşıyan şehidin babası Cemal ile ev kadını annesi Gülizar Çağlar, tek erkek evlatlarının şehit olduğu haberi üzerine gözyaşına boğuldu.

Haberin Devamı

Çağlar Ailesi’nin dairesinin bulunduğu apartmana büyük bir Türk bayrağı asılırken, Keçiören Belediyesi de şehidin ailesinin yaşadığı sokağa, taziye çadırı kurdu. 14 Temmuz’da ilk görev yeri Van’a giden Astsubay Çavuş Çağlar’ın Ankara Kara Havacılık’ta helikopter teknisyenliği eğitimi aldığı öğrenildi.

İki kız kardeşi bulunan şehidin evinin önünde sağlık görevlileri ile birlikte 2 ambulans hazır bekletildi. Şehidin baba evine Kara Havacılık’tan yaklaşık 30 Astsubay Çavuş arkadaşı da gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!