Ankara'da mali polisten operasyon

Güncelleme Tarihi:

Ankarada mali polisten operasyon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2009 11:14

Ankara'da kurdukları araç kiralama şirketleri aracılığıyla vatandaşları dolandıran ve sigorta şirketlerinden haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen 17 kişi gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yapılan ihbarlar ve 8 ay süren çalışma neticesinde, bazı kişilerin araç kiralama şirketleri aracılığıyla sahte belge düzenlediklerini ve anlaşmalı kazalar yaparak sigorta şirketlerinden haksız kazanç elde ettiklerini tespit etti.

Çalışmalar sonucunda Cumhuriyet Savcısının talimatıyla “Hasar” adını verdikleri bir operasyon düzenleyen Mali Büro Amirliği ekipleri, Murat İ. liderliğindeki 17 kişilik suç örgütünü çökertti.

Zanlılar gözaltına alınırken yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek, çok sayıda değişik çap ve ebatta dolu fişek, bir adet sustalı, bir adet sallama tabir edilen bıçak, 5 adet sahte kimlik, çok sayıda araca ait ruhsat fotokopisi, araç kiralama sözleşmeleri, araç GPRS cihazları ile suçtan elde edildiği değerlendirilen, 36 bin 430 lira, 302 ABD doları, 325 Avro, sahte motorlu araç trafik ve tescil belgeleri, ajandalar, değişik firmalara ait kaşeler, çekler, 2 adet dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

Zanlıların kurdukları şirketler aracılığıyla, trafik kazası yapan az hasarlı araçların hasar oranını yüksek göstererek sigorta şirketlerini zarara uğrattıkları, araç kiralamak isteyen müşterilerden araç kiralama bedelini peşin aldıkları ancak kiralanan aracı müşteriye teslim etmedikleri, araç kiralama işlemlerinde müşterilerden teminat adı altında senet aldıkları daha sonra bu senetleri müşteriye vermeyerek icra takibi başlattıkları ve vatandaşları mağdur ettikleri belirlendi.

Ayrıca, zanlıların, kiraya verdikleri araçları GPRS sistemi ile durdurarak arıza görüntüsü verdikleri ve bu araçları arızası varmış gibi anlaşmalı tamirhanelere götürerek, arızanın müşteriden kaynaklandığını öne sürmek suretiyle, sözde tamir masraflarını da kiralayandan tahsil ettikleri ve müşterilere ait kredi kartlarından fazla para çektikleri yada kredi kartı bilgilerini kullanarak internet üzerinden alışveriş yaptıkları tespit edildi.

Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden örgüt lideri olduğu belirtilen Murat İ.'nin 8 ayrı suçtan sabıkasının bulunduğu belirlenirken, bir olayda senet sahibine ulaşamayan şüphelilerin kefile ulaşarak evini sattırdıkları da öğrenildi. Zanlıların kendilerine karşı koyan vatandaşları da silahla tehdit ettikleri öne sürüldü.

İşlemleri tamamlanan zanlılar Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!