Ankara'da bir yılda 398 bin korsan yayın ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Ankarada bir yılda 398 bin korsan yayın ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2008 10:32

Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara’da süreli olmayan yayınlarda korsanın yüzde 90 oranında önlendiğini belirterek, 2007 yılı içinde 389 bin 607 adet korsan yayının ele geçirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Vali Önal yaptığı yazılı açıklamada, korsanla mücadelede Ankara’nın örnek bir il olduğunu vurgulayarak, dünyanın en büyük sektörü haline gelen korsan ve taklit materyal üretiminde, Türkiye’nin korsan ve taklidin cenneti gibi gösterilir hala geldiğini belirtti. Bu durumun engellenmesi için gerekli önlemlerin alındığını kaydeden Önal, Korsanla Mücadele İl Denetim Komisyonu’nun, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü personeli ile birlikte Ankara ili ve ilçelerinde yapılan denetimlerde büyük başarılar sağladığını belirtti. Önal yapılan denetimlerde, korsan ticareti yapanlara ve vatandaşlara, korsandan dolayı Türkiye’nin uğradığı maddi kayıplar ve elde edilen gelirin yasadışı faaliyetler için kaynak olarak kullanıldığı konularında da bilgi verildiğini bildirdi.

Önal, Ankara’da 2007 yılı içinde toplam 389 bin 607 adet korsan yayının ele geçirildiğini belirterek, bunlardan 143 bin 552’sinin bandrolsüz CD, 3 bin 100’ünün bandrolsüz DVD, 25 bin 447’sinin bandrolsüz kitap, 48 bin 149’unun porno CD-kaset-dergi-CD kartoneri olduğunu bildirdi.

Ankara’da süreli olmayan yayınlarda korsanın yüzde 90 oranında önlendiğini vurgulayan Önal, hızlı gelişen teknolojinin, sinema ve müzik eserlerinin kolayca kopyalanmasına imkan tanımasının, bu alandaki denetimleri güçleştirdiğini kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!