Ankara Valisi Yüksel görevine başladı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Valisi Yüksel görevine başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2010 12:44

Ankara Valiliği görevine başlayan Alaaddin Yüksel, Ankara'ya atanmaktan ve Ankaralıların hizmetinde olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade ederek, “Muhterem Ankaralıları saygılarımla selamlıyorum” dedi.

Alaaddin Yüksel, valilik bahçesinde düzenlenen törenle görevine başladı. Valilik personeli tarafından karşılanan Yüksel, makamında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Devlet hizmetlerinin kendileri için tam bir bayrak yarışı gibi tezahür ettiğini belirten Vali Yüksel, Ankara'da hizmet bayrağının bugünden itibaren kendisi tarafından teslim alındığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinde görev almanın sorumluluğu ve bilincinde olduğunu ifade eden Yüksel, şöyle konuştu:
“Anadolu'da en eski yerleşim yeri olarak bilinen Hititlerden Friglere, Selçuklulardan Osmanlılara kadar uzanan süreçte önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Ankara, TBMM tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti kabul edilmiştir.

Cumhuriyetin ilanı içinde ilk adım olan eğitimle, yetişmiş insan kaynaklarına sahip, dinamik üniversiteleriyle, akademik alanda dünya ile yarışan, tarım ve hayvancılığı ile bu yüzyılda tarımın geleceğinin yegane reçetesi olduğuna inanan, kent ve uygarlıkların birbirini sembolize etmesi bağlamında da kültürlerin adeta harman yeri sayılan, organize sanayi bölgeleriyle Türk ekonomisine lokomotiflik yapan, modern ve örnek havalimanıyla dünyanın hemen her yerine ulaşan, bir dünya kenti Ankara'da vali olarak görev almaktan dolayı onur ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.”

“HEDEFİM ANKARA'YI DAHA ÜST NOKTALARA TAŞIMAK”

Vali Yüksel, Ankara'nın, tüm sektörler itibariyle, ekonomik zenginliği yakalamada, rekabette üstünlüğü elde etme ve bunu sürdürme konusunda her türlü imkana sahip olduğunu belirterek, kalkınmada önemlilik arz eden bilgi ve teknoloji kapasitesinin Ankara'da yeterince bulunduğunu söyledi.

Ankara'nın bugün geldiği nokta itibariyle sadece kendisi değil, aynı zamanda tüm Anadolu'nun kalkınmasına model olabilecek bir misyona sahip olduğunu ifade eden Yüksel, bu anlamda Ankara'daki her kesimle tam bir mutabakat içinde olacağını kaydetti.

“Ankara'yı daha ileri noktalara götürmek, Ankara'nın sürdürülebilir kalkınmasını çağdaş sanatlarda gerçekleştirmek mutlak hedefimiz olacaktır” diyen Yüksel, bu anlamda sorunların yeniden analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ankara'nın kaynakları ile hedefleri arasındaki mesafenin kısaltılması için çalışacağını bildiren Yüksel, “Kalkınan, büyüyen, yükselen ve dünya ile yarışan Türkiye'nin iddialı bir vilayeti olan devletimizin başkentini 21. yüzyılın ihtiyaç ve taleplerine uygun olarak daha da üst noktalara taşımak hedefim olacaktır” diye konuştu.

SORULAR

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüksel, bir gazetecinin birkaç gün içinde TEKEL işçilerinin Ankara'ya yeniden geleceğini hatırlatarak buna ilişkin bir planlama yapılıp yapılmadığını sorması üzerine, konuyla ilgili çalışma arkadaşlarıyla henüz görüşmediğini söyledi.

Yüksel, Ankara'ya atanmadan önce kafasında bir proje olup olmadığının sorulması üzerine de basın mensuplarından kendisine zaman tanımalarını isteyerek, önümüzdeki günlerde Ankara'nın bütün kanaat önderleriyle görüşeceğini bildirdi.

Son yüzyılda “Küresel milenyum tiyatrosunun perdelerini açtığını” belirten Vali Yüksel, bu anlamda dünya şehri tanımını iyi algılamak gerektiğini kaydetti.

Dünya şehri tanımı içinde yeni başlıklar oluştuğunu anlatan Yüksel, “EXPO uygulamalarını şehirlerinize getireceksiniz, spor tabanlı olimpiyatlara ev sahipliği yapacaksınız gibi birkaç önemli başlığı arka arkaya koyduğunuzda, mesela bu bölgenin çok iyi kullanması gereken tarımı, bu yüzyılın en önemli sektörü olan turizmi, Ankara'nın mutlaka kullanması gerekir. 'Ben başkentim' demek dünya şehri olmada yeterli olmaz” dedi.

Ankara Valisi Yüksel, Ankara'da MOBESE sistemi kurulmasına ilişkin bir soru üzerine de konuyu Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'e ilk görüşmesinde sorduğunu bildirdi.

Daha önce görev yaptığı Antalya'da Türkiye'nin en iddialı kent güvenlik sistemini kurduklarını belirten Yüksel, “Ankara'da sadece kent güvenlik sistemini oturtmak yetmez. Acil çağrı sistemlerini de mutlaka bunun içine eklememiz gerekiyor” diye konuştu.
Başkentte acil çağrı yapılanmasının tek numaraya dönmesi ve her türlü telefondan yapılacak acil çağrıların tek merkezde buluşması gerektiğini dile getiren Yüksel, “Dünya olaya, hastaya, yangına kaç dakikada gidiyorsa Ankara'da da öyle olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Vali Yüksel, konuşmasının ardından basın mensuplarını makamında kabul etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!