Ankara Valisi Şahin, Anıtkabir'i ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Ankara Valisi Şahin, Anıtkabiri ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2021 13:54

ANKARA Valisi Vasip Şahin ve beraberindekiler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yılı nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Şahin, Anıtkabiri ziyaret etti
Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve il protokol üyeleri ile birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Vali Şahin'in mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Şahin, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak, şunları yazdı:
Ankara Valisi Şahin, Anıtkabiri ziyaret etti
"Aziz Atatürk, bundan 106 yıl önce önderliğinizde yazılan Çanakkale Destanı'nın yıl dönümünü milletçe büyük bir coşkuyla idrak etmek ve bu destanın kahramanları olan aziz şehitlerimizi anmak üzere huzurunuzdayız. Çanakkale Savaşları, milletimizin hafızasında hatırası hep taze kalan, üzerinden geçen yıllara rağmen hala coşkuyla anılan büyük bir zafer, kahramanlık ve mücadele örneğidir. Çanakkale'de düşmana siper edilen gövdeler istiklal mücadelesinin fitilini ateşlemiş, son milli Türk devletinin kuruluşunun da yolunu açmıştır. Tüm dünya bilmelidir ki tarih boyunca nice fedakarlıklar, nice badireler atlatan yüce Türk milleti dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatanın bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Milletimizin 'Çanakkale geçilmez' sözünü bütün dünyaya ezberlettiği büyük kahramanlık destanının 106'ncı yılında şahsınızda tüm gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz."
Ankara Valisi Şahin, Anıtkabiri ziyaret etti

BAKMADAN GEÇME!